Kezdőlap Film- és színházművészet Szeptember 20-ig lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére

Szeptember 20-ig lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére

151
0

Szeptember 20-ig lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére, a fogyatékkal élők, a pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók, az autizmussal élők, valamint a független és professzionális filmesek integrált seregszemléjére.

 

 

    Ebben az évben a Magyar Speciális Független Filmszemlét november 17. és 18. között tartja az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködve a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel – közölték a szervezők az MTI-vel.

 

A szemlére maximum egyórás, bármilyen témában készült, bármilyen műfajú filmmel lehet nevezni, egyetlen kikötés, hogy az alkotások kapcsolódjanak a sérült emberek világához, vagy fogyatékossággal élők készítsék azokat.

 

Az idei esemény a tervek szerint az első infokommunikációs akadálymentesítéssel ellátott magyarországi filmszemleként valósul meg: a seregszemle alkotásai a hallás- és látássérültek számára is elérhetők lesznek.

 

A speciális filmszemle az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait.

 

Célja, hogy a sérült emberek életére, gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét és ezzel segítse elő az elfogadást – hangsúlyozták a szervezők.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét