Kezdőlap Programajánló Ránki Dezső ad online zongoraestet

Ránki Dezső ad online zongoraestet

267
0

Haydn-, Beethoven- és Schubert-művek szólalnak meg Ránki Dezső online zongoraestjén május 24-én az MVM Koncertek – A Zongora-sorozatban.

 

 

    A Szonáták D-dúrban című koncertet nézők nélkül, live streaming módon rendezik.

 

A koncertre online jegyek vásárolhatók a www.azongora.hu honlapon, az elmaradt koncertek kárpótlásaként az MVM Koncertek bérletesei és jegyvásárlói díjmentesen nézhetik és hallgathatják meg a koncertet az mvmkoncertek@gmail.com email-címen történő jelentkezéssel – közölték a szervezők az MTI-vel.

 

Ránki Dezső 1973-ban szerzett diplomát a Zeneakadémián Kadosa Pál és Rados Ferenc növendékeként, 18 évesen nyerte meg a Zwickaui Nemzetközi Schumann-verseny 1. díját, azóta koncertezik világszerte. Játszott többek között a Berlini Filharmonikusokkal, a Londoni Filharmonikusokkal, az amszterdami Concertgebouw zenekarával, a párizsi Orchestre Nationallal és számos neves karmesterrel, mások mellett Solti Györggyel, Végh Sándorral, Lorin Maazellel, Zubin Mehtával. 1985 óta Klukon Edit társaságában is koncertezik négykezes és kétzongorás művekkel, az utóbbi években Berlinben, Párizsban, Tokióban, New Yorkban, Londonban is volt fellépésük.

A BMC kiadónál megjelent közös lemezeiken Liszt, Satie és Dukay kompozíciói hallhatók.     

 

 

Ránki Dezsőt kétszer tüntették ki Kossuth-díjjal, Budapest díszpolgára, emellett a Prima Primissima Díj és a Nemzet Művésze kitüntetés birtokosa is.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét