Kezdőlap Programajánló Otthonából ad online zongoraestet Dráfi Kálmán

Otthonából ad online zongoraestet Dráfi Kálmán

443
0

Exkluzív online zongoraestet ad otthonából csütörtökön Dráfi Kálmán az MVM Koncertek – A Zongora-sorozatban.

 

 

    A live streaming zongoraesten Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszélget a zongoraművésszel.

 

A hangversenyen Liszt, Chopin és Schubert műveit hallgathatják meg a zongorairodalom kedvelői, valamint betekintést kaphatnak a művészek ünnepnapjai mellett a hétköznapok világába is – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.     

 

A koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában a 

www.azongora.hu honlapon.

 

Az elmaradt koncertek kárpótlásaként a bérletesek és jegyvásárlók díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg a koncertet az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen történő jelentkezéssel.     

 

Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész 1977 óta a Zeneakadémia tanára majd tanszékvezetője, a japán Kobe College vendégprofesszora és Cziffra György senlisi Zongoraakadémiájának vezető tanára.

 

Szenvedélyes és elhivatott tanárként büszke számos nemzetközi karriert befutott növendékére is. Rendkívül gazdag pályafutása alatt olyan zenekarokkal koncertezett, mint a Leningrádi Filharmonikusok Mariss Jansons, vagy a Bostoni Filharmonikusok Seiji Ozawa vezényletével, de fellépett Ferencsik János és Kobajasi Kenicsiró dirigálása mellett is.     

 

Dráfi Kálmán 1974-ben, 19 évesen szerezte művészdiplomáját a Zeneakadémián Kadosa Pál és Bächer Mihály növendékeként. Friss diplomásként két évig Moszkvában a Csajkovszkij Zeneakadémián végzett aspirantúrát annak a Bella Davidovicsnak az osztályában, aki néhány év múlva a New York-i Juilliard School of Music neves tanára lett.

 

 

1978-ban Fischer Annie ajánlására a Menton Festival de Musique vendégeként lépett fel, melyet rendszeres meghívások követtek Franciaországba. 1985-ben kétéves lemezszerződés szólította Párizsba. Hazai és nemzetközi lemezfelvételei elsősorban Liszt, Chopin és a romantikus zongorairodalom köré épülnek.

MTI/http://azongora.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét