Kezdőlap Kiemelt A Magyar Állami Népi Együttes előadásaival nyit újra a Hagyományok Háza

A Magyar Állami Népi Együttes előadásaival nyit újra a Hagyományok Háza

549
0

Az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes előadásaival nyit meg újra a Hagyományok Háza – közölte az intézmény az MTI-vel hétfőn.

 

 

    Az első előadást az egészségügyi és szociális dolgozók számára köszönetképpen rendezik meg május 27-én, regisztrálni a Hagyományok Háza honlapján (hagyomanyokhaza.hu) lehet. A nagyközönség május 29-én tekintheti meg először az együttes Kolozsvári piactéren című előadását – írja a közlemény.

Emellett az áprilisban online formában megnyílt 17. Országos Népművészeti Tárlat is látogatható lesz élőben, de egyelőre csak csoportos tárlatvezetéssel.

 

A több mint másfél ezer népművészeti alkotást felvonultató országos tárlat a Kárpát-medencei kézművesek ötévente megrendezett legnagyobb seregszemléje.

    Júniusban a Magyar Állami Népi Együttes jubileumi fellépései mellett több premiernek is helyet biztosít a Hagyományok Háza. Látható lesz a Fitos Dezső Társulat új, a cigány mesterségeket feldolgozó, az autentikus cigány népzenére és néptáncra épülő műsora.

 Ezen kívül ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, Appelshoffer János és Berecz István koreográfiájával, Vecsei H. Miklós és a Sztalker Csoportból ismert színészek közreműködésével az Ereim végei című táncdráma is műsorra kerül a Hagyományok Házában – olvasható a közleményben.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét