Kezdőlap Film- és színházművészet Improvizációs színházi hétvégét rendez a Momentán Társulat

Improvizációs színházi hétvégét rendez a Momentán Társulat

312
0

Improvizációs színházi előadásokkal, sport- és családi programokkal, workshopokkal és fenntarthatósági vásárral kezdi a nyári fesztiválszezont Budapesten a Momentán Társulat június 11. és 13. között.

 

 

    A Momentán Imprószigetet először valósítják meg a Margitszigeten, a Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor területén. A kulturális program célja, hogy a pandémia bezártsága után új inspirációkat, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást nyújtson a látogatóknak – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

 Mint írják, pénteken délután háromtól, szombat-vasárnap pedig délelőtt 11 órától estig várják a közönséget a változatos, zömében interaktív előadások.

 

A háromnapos programban a főszerep az improvizációé.

 

    A csaknem 18 éve működő Momentán Társulat rengeteg formában és helyszínen tartott már improvizációs előadásokat.

 

A társulat tagjai úgy döntöttek, hogy egy budapesti “imprószigetet” hoznak létre, ahol repertoárjuk nagy részével találkozhatnak a látogatók, emellett családi programok, gyerekelőadások is várják őket.

 

 A Momentán Társulat legtöbb előadását a nézőktől érkező ötletek, kérdések alakítják, így minden este egyedi és megismételhetetlen. A szigeten bemutatják Élő Történelem – Mi sem tudjuk, mi történt 500 éve! című előadásukat, amely szórakoztató módon dolgozza fel az ismert és kevésbé ismert történelmi eseményeket a Mohácsi vészt követő időszakból.

 

Pszichológiai fókuszú Fröccs című előadásukban Almási Kitti pszichológus segítségével a bátorság témájáról játszanak jeleneteket, miközben a nézőkben felmerülő kérdésekre is választ keresnek.

 

A Rendezők Viadala című előadást a filmek kedvelőinek ajánlják.

 

A re:Verze zenés előadás, amelyben a közönség ötleteiből születnek dalok, Ütközet című előadásukban a nézők drukkolhatnak két improvizációs csapatnak, akik feladatokat adnak egymásnak.

 

A társulat improvizációs workshopokat is tart, ahol közös játék, együttműködés, egymásrahangolódás és sok nevetés várja a résztvevőket.

 

 A nézők az előadások szünetében ügyességi és sportprogramokon vehetnek részt a Vektor Sport szervezésében. Egész nap várja a látogatókat az UPSZ Upcycle Shop újrahasznosított alapanyagokból készült design vására, valamint a Jövőt nekik is Alapítvány kirakodóvására, amelynek termékeit a tordasi otthon értelmi fogyatékos lakói készítik.

MTI/Momentán Társulat

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét