Kezdőlap Egyebek Mintegy 700 programot kínál a Közösségek Hete programsorozata

Mintegy 700 programot kínál a Közösségek Hete programsorozata

359
0

Mintegy 700 programot kínál országszerte május 16-ig a Közösségek Hete programsorozata.

 

 

    Ebben az évben ország 300 településéről 400 programszervező – köztük kulturális intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, kulturális és egyéb közösség csatlakoztak a Közösségek Hetéhez, amelyet idén Egy szívvel, egy lélekkel mottóval rendeznek meg – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

 

   Mint írják, a programok kétharmadát online, egyharmadát szabadtéren – a megfelelő óvintézkedések betartása mellett – tartják.

 

Online kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Közösségek Hete kincskereső játékához készült fotókból az esemény honlapján. Keressük értékeinket! – Itthon otthon vagyunk  tematika keretében az Egri Kulturális és Művészeti Központ, valamint az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár – Kapcsolatok Háza geocaching játékot szervez, amelyen a települések nevezetességeit lehet felfedezni, a lócsi önkormányzat pedig videópályázatot hirdet Kipróbálnád magad idegenvezetőként? címmel.

 

A magyar pálinkafőzés történetébe avatja be a látogatókat a visegrádi Zugfőzde Pálinkamúzeum online játéka. A Tahitótfalui Faluház és a település önkormányzata Falusi tekergő címmel szervez Falusi KulTúra programot.

 

Dunakeszin, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény programján okostelefonos alkalmazás segítségével hat sétaútvonalat lehet bejárni, a Sellye Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Muzeális Intézmény pedig játékra hívja a helyi közösséget.

 

Az Egy szívvel, egy lélekkel tematikába illeszkedő programok az önkéntesekre és az önkéntes szerepvállalás fontosságára hívják fel a figyelmet. Két önkéntes munkáját mutatja be a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Múzeumi önkéntességről karantén idején című online programja.

 

Mozdulj rá! témában is több program várja a helyi közösségeket. Kerékpáros tájékozódási versenyt szervez a nyíregyházi Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület a Zöld Kerék Alapítvánnyal együttműködve.

 

A cél Nyíregyháza és Sóstó nevezetességeinek felkeresése.

 

A százhalombattai Matrica Múzeum játékos értékkereső programot, a debreceni Újkerti Közösségi Ház tánccsoportok részvételével “villámcsődületet” szervez. A kiskunmajsai Konecsni György Művelődési Központ, Tájház és Városi Könyvtár falukerülő helytörténeti sétára hívja a helyieket.

 

Mint írják, minden évben népszerűek az Az Alkotni öröm! – Ki mit tud? tematika programjai. A pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nkft. 10-14 éves gyerekek számára Világörökség gyerekszemmel címmel hirdet pályázatot.

 

A legjobb munkákból kiállítást rendeznek, de kiállításon mutatkoznak be a 30 éve működő dorogi Városi Alkotókör tagjainak legszebb munkái is.

 

A Zöld, zöldebb, legzöldebb programok a környezet megóvásának fontosságára hívják fel a figyelmet. A Fenntartható Térségért Alapítvány palántacsereberét és magbörzét szervez Békéscsabán, ahol a közösségi kertben palántaültetési ünnepet is tartanak.

 

A Csokonai Könyvtár programjaként Zsolnai Balázs, a Főkert zöldstratégiai referense előadást tart a budapesti zöldterületek működtetéséről. A Vas megyei Káldi önkormányzat és a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár közös tavaszi nagytakarításra, szemétszedésre hívja a helyi lakosokat.

 

A Tiéd a terep! tematikán belül online szabadulószobás játékot hirdet a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár Írók és költők nyomában címmel.

 

Hagyományos receptek gyűjtésére, elfeledett ízek újra felfedezésére hívja az érdeklődőket a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár, a Kisteleki Ede Városi Könyvtár pedig közös versmondással csatlakozik az eseményhez.

 

A Közösségek Hete további programjai a www.kozossegekhete.hu honlapon, és az esemény Facebook-oldalán érhetők el.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét