Kezdőlap Film- és színházművészet Május 22-én nyit, majd szabadtéri sorozattal várja a nézőket a Játékszín

Május 22-én nyit, majd szabadtéri sorozattal várja a nézőket a Játékszín

52
0

Május 22-én újranyit a Játékszín, majd az első pótelőadásszéria után nyári vendégjáték-sorozatot kezdenek a színház művészei.

 

 

    Szeptember közepéig tizennégy helyszínen huszonhét előadást játszik a színház olyan művészek közreműködésével, mint Hernádi Judit, Szulák Andrea, Lévay Viktória, Lengyel Tamás, Nagy Sándor és Szerednyey Béla – olvasható a Játékszín MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Mint írják, a hosszan tartó zárlat időszakában a szabadtéri színpadok a szokottnál is nagyobb érdeklődést mutattak a Játékszín produkciói iránt, így az idén nyáron nagyszabású vendégjáték-sorozatot játszik a színház.

A turné június 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon indul, majd további tizenhárom helyszínre tíz előadást visznek el.

 

A zárlat feloldása után a Játékszín megkezdte a felújítópróbákat. A budai színpadon Charlie Chaplin Nagyvárosi fények című filmjének különleges, néma adaptációjával kezdenek.

 

Az előadást Szente Vajk rendezte, Túri Lajos Péter koreografálta, a csavargót Nagy Sándor alakítja, partnerei: Csonka András, Gáspár Kata, Kolovratnik Krisztián, Túri Lajos Péter, valamint Zsurzs Kati.

 

A június 2-i este tekinthető másodbemutatónak is, hiszen az előadók számára hatalmas feladatot jelentő produkciót az októberi bemutató után mindössze három alkalommal játszották.

A nyári szabadtéri repertoár tízféle produkciója között van egyebek mellett a Hatan pizsamában című darab Gálvölgyi János rendezésében, A szőke ciklon című Rejtő-mű, a Teljesen idegenek és az Életrevalók című filmadaptáció, valamint a Menopauza című musical is. A Játékszín művészei az ország szinte minden tájára eljutnak, Sóskúttól Szarvason, Veresegyházán és Debrecenen át Tokajig bejárják a játszóhelyeket – emelik ki a közleményben, amely szerint a szeptember 15-én záruló sorozat állomásain mintegy 21 ezer 500 néző láthatja a Játékszín előadásait.

    A színháztermi esték sorát május 22-én egy hatelőadásos széria nyitja a Menopauza című előadásból, Hernádi Judit, Szulák Andrea/Falusi Mariann, Náray Erika és Tóth Enikő szereplésével.

 

A musical-sorozat az ősszel és télen elmaradt alkalmak pótlása lesz.

 

A hónap végén látható még a Dolgok, amikért érdemes élni, az Életrevalók, zárásként pedig a Kölcsönlakás.

 

Az utóbbi produkcióban, Johanna szerepében Mikecz Estilla debütál.

    Az új járványügyi rendelkezések értelmében a közönség védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló fényképes igazolvány felmutatásával vehet részt a Játékszín beltéri előadásain, emellett a maszk használata is kötelező.

    A Teréz körúton május 5-én 13 órakor nyílik a jegypénztár.

 

Az őszi-téli előadásokra megváltott jegyek érvényesek az adott dátumhoz rendelt pótelőadásra, az eredeti jeggyel várják a nézőket a színházba – áll a közleményben.

MTI/https://www.jatekszin.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét