Kezdőlap Sport Atlétika-Horvátország Dobó Ek – Az olimpiai bajnok Pars Krisztián idei legjobbját dobta

Atlétika-Horvátország Dobó Ek – Az olimpiai bajnok Pars Krisztián idei legjobbját dobta

58
0

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián idei legjobb eredményét érte el kalapácsvetésben a Splitben zajló dobó Európa Kupa első, szombati versenynapján.

 

 

    A magyar szövetség közösségi oldala szerint a horvátországi viadal korábbi hatszoros győztese 71,80 méterrel ezúttal a 13. helyen zárt. Rába Dániel szoros versenyben a kilencedik lett 72,42 méterrel.

“Nagyon látszik, hogy a technikám még nincs a helyén, a térdsérülésem miatt elment a mozgásom, ezt kell kijavítanom, és akkor a 76 méter körüli dobások is visszajöhetnek. Aminek örülök, hogy látom az okát, miért nem tudom eldobni oda a kalapácsot, ahova kellene. Jelenleg még nagyon nehéz ezt gyakorolnom, mert van mellette egy terheléses munka is, amit el kell végeznem” – idézi Pars Krisztiánt a magyar szövetség honlapja.

 

  Hozzátette, számításai szerint három hét múlva érheti utol magát valamennyire. Pars június elején három versenyen – Göteborgban, Tatabányán és Glasgow-ban – szeretné biztosítani a helyét a tokiói csapatban.

 

Gerelyhajításban a magyar csúcstartó Rivasz-Tóth Norbert 75,12 méterrel szintén idei legjobbját érte el, és 12. lett. Az U23-as dobóatléták mezőnyében Járvás Máté idén először jutott 70 méter fölé (70,23) és nyolcadik lett.

 

    “A mozgásom még nem volt százszázalékos, benne volt egy folyamat a nekifutásomban, ami még a sérülésemből fakad. Csak egy nagyon picin múlik, hogy a mozgásom visszajöjjön, és az majd méterekben is meg fog mutatkozni” – nyilatkozta Rivasz-Tóth.

 

    Súlylökésben Tóth Balázs 17,80 méteres egyéni csúcsot dobott, amivel a B döntő nyolcadik helyét szerezte meg.

 

    A nőknél a súlylökő Veiland Violetta 15,87 méterrel idei legjobb szabadtéri eredményét érte el, amivel harmadik helyen zárta a B döntőt, összesítésben ez a 14. pozíciót jelentette számára.

    Az U23-as kalapácsvetőknél Németh Zsanett szintén a nyolcadik helyen zárt.

    A dobóatléták számára a 2019-es dohai világbajnokság óta ez az első komolyabb nemzetközi esemény.

 

Az olimpiai pontszerző versenyen 17 fős magyar csapat szerepel.

A magyarok vasárnapi programja:
Moravcsik Angéla, gerelyhajítás 10.00
Huszák János és Szikszai Róbert, diszkoszvetés 12.20
Beregszászi Renáta, U23-as súlylökés 12.40
Viszkeleti Villő, kalapácsvetés 13.10
Gyurátz Réka, kalapácsvetés 15.25
Kerekes Dóra, diszkoszvetés 15.30
Czeller Gábor, U23-as kalapácsvetés 16.10
Kovács László, U23-as súlylökés 16.15
Szilágyi Réka, gerelyhajítás 18.00

MTI

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét