Kezdőlap Programajánló Kerékpár-Giro Giro d’Italia – Valter Attila másodszor is indul

Kerékpár-Giro Giro d’Italia – Valter Attila másodszor is indul

33
0

 Valter Attila bekerült a Groupama-FDJ csapat Giro d’Italia-keretébe, így a magyar kerékpáros másodszor indulhat az olasz országúti körversenyen.

 

 

    A francia csapat kedden nyilvánosságra hozott hivatalos keretében három francia, két svájci, egy holland és egy kanadai bringás mellett kapott helyet a Tour de Hongrie 22 éves címvédője.

 

    Valter tavaly – még a CCC színeiben – összetettben a 27. helyen zárt, legjobb szakaszeredménye pedig az utolsó előtti etapon elért kilencedik pozíció volt. Ő volt a második magyar kerékpáros, aki részt vehetett háromhetes viadalon, korábban Bodrogi László indult hét alkalommal Grand Touron: a Tour de France-on 2002-ben, 2003-ban és 2005-ben, a Vuelta a Espanán 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben, míg a Giro d’Italián 2007-ben indult. Legjobb eredményeként az első francia körversenyén harmadik lett az egyik időfutamon.

 

    Az eredeti tervek szerint a Tour de France-on 2014-ben harmadik francia Thibaut Pinot segítője lett volna a Girón Valter, ám a 30 esztendős csapatkapitány – tavaly augusztus óta fennálló – hátfájdalmai miatt lemondta a részvételt. A magyar kerékpáros remek formában érkezik az olasz viadalra, miután a katalán körversenyen márciusban három szakaszon is bekerült a szökésbe, és egy nyolcadik, majd egy harmadik hellyel két etapon is a legjobb tízben zárt.

 

Az áprilisi alpesi körversenyen az összetett 27. helyét szerezte meg.

 

    A 104. Giro d’Italia szombaton Torinóból rajtol és május 30-án Milánóban ér véget.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét