Kezdőlap Film- és színházművészet Golden Globe – Jelentős átalakulást ígért a díjat odaítélő újságírószervezet

Golden Globe – Jelentős átalakulást ígért a díjat odaítélő újságírószervezet

42
0

A Golden Globe-díjakat odaítélő Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) jelentős változtatásokat jelentett be a szervezettel kapcsolatban – számolt be róla kedden a BBC News.

 

    

  Az újságírószervezet közlése szerint a következő 18 hónapban számos fekete tagot vesznek fel, és 50 százalékkal növelik a tagságot.

    A HFPA (Hollywood Foreign Press Association) az utóbbi hónapokban bírálatok kereszttüzébe került “diszkriminatív gyakorlata” és etikai problémák miatt, köztük azért, mert ajándékokat fogadott el különböző iparági szereplőktől.

 

    A szervezet jelenlegi 86 tagjának – köztük az egyetlen fekete tudósítónak – eljuttatott levelében kiemelte, hogy az elmúlt hónapok nagyon nehezek voltak mindannyiuk számára, és öt pontban vázolta fel a szükséges változtatásokat, amelyek a szervezet működésének minden aspektusát érintik majd.

 

    A javaslatok között szerepel, hogy jelentősen növelik a tagság létszámát, különös tekintettel a fekete tagok toborzására. Továbbá új magatartási kódexet is ígértek.

 

    A HFPA igazgatótanácsa által előterjesztett javaslatok között szerepel, hogy a tagoknak nem kell Dél-Kaliforniában lakniuk, és a tagság az Egyesült Államok más részein élő újságírók előtt is nyitva áll.

 

    A tagok nem fogadhatnak el promóciós ajándékokat, valamint nevüket, életrajzukat és hovatartozásukat fel kell tüntetni a szervezet honlapján.

 

    A HFPA vezetősége jelezte, hogy kész testületileg lemondani, ha javaslatait nem fogadják el, és nem sikerül őket időben végrehajtani.

 

MTI/Fotó: CHRISTOPHER POLK/NBC/NBCU PHOTO BANK VIA GETTY IMAGES)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét