Kezdőlap Egyebek Szeged – Somogyi-könyvtár és valamennyi fiókkönyvára hétfőn nyit

Szeged – Somogyi-könyvtár és valamennyi fiókkönyvára hétfőn nyit

68
0

2021. május 3-tól, hétfőtől a megszokott nyitvatartási rend szerint működik a Somogyi-könyvtár és valamennyi fiókkönyvára. A könyvtárakat a 194/2021. (IV. 26.) számú Kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, és a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete alatt álló kiskorúak látogathatják.

A Könyv(tár)Pontok továbbra is üzemelnek, de megváltozott szolgáltatási idővel állnak majd a felhasználók rendelkezésére. Ezt a szolgáltatást a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők, illetve az egyedül érkező, 18 év alatti fiatalok is igénybe vehetik. Az előzetesen, online megrendelt dokumentumok hétfőn és csütörtökön 13-tól 18 óráig vehetők át a Könyv(tár)Pontokon, a központi könyvtár és a fiókkönyvtárak bejáratánál.

A bibliotéka a nyitás után két hét türelmi időt biztosít a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszahozatalára. A lejárt határidejű, kikölcsönzött dokumentumok után a Somogyi-könyvtár május 15-ig nem számít fel késedelmi díjat. Azon olvasóknak, akik május 15-ig nem rendezik könyvtartozásukat, a két hét türelmi idő alatt keletkezett késedelmi díjat is ki kell fizetniük.

A vírussal szembeni hatékony védekezés érdekében a korábban bevezetett intézkedések továbbra is érvényben maradnak: a könyvtárak épületében és az átvevőponton egyaránt kötelező a maszk használata és a távolság megtartása, illetve javasolt a rendszeres kézfertőtlenítés.
A központi könyvtár bejáratánál – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – mérik az épületébe lépők testhőmérsékletét.

A Somogyi-könyvtár a védelmi intézkedések betartásával, örömmel és szeretettel várja olvasóit és leendő olvasóit a könyvtárakban és a Könyv(tár)Pontokon egyaránt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét