Kezdőlap Egyebek Építészet-díjak – Nemzetközi versenyen nyertek egy magyar családi ház tervezői

Építészet-díjak – Nemzetközi versenyen nyertek egy magyar családi ház tervezői

56
0

 

Magyar beruházás – a Bártfai-Szabó Építésziroda iroda által tervezett budakeszi épület – nyerte idén a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat családi ház kategóriáját, valamint a döntő közönségszavazását is.

 

    Az építőipari vállalat 2021-ben online formában rendezte meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat díjkiosztóját. A neves, független szakértőket felsorakoztató zsűri 26 ország 385 kiemelkedő pályázatát 6 kategóriában értékelte mint az év legizgalmasabb homlokzati megoldásait – közölte az MTI-vel szerdán a cég kommunikációs ügynöksége.

 

A Bécsből online közvetített díjátadó gálán Magyarország két kategóriában is bekerült a legjobbak közé, így a középületek és családi házak között is képviseltette magát a nemzetközi döntőben.

 

A középületek kategóriában az Ópusztaszeri Gyógynövényház versenyzett, a műemléki védettséget élvező Szer monostor romjainak egy részére épült 230 négyzetméteres foglalkoztató épülettel. A házban helyet kapott egy gyógynövény-feldolgozó és -szárító részleg, egy palántanevelde, valamint egy ökobolt is.

 

A családi ház kategória magyar pályázata, – amely az építész házaspár és gyermekeik saját otthona Budakeszin – elsőként az esemény élő, online közönségszavazásának első helyét, majd a szakmai zsűri által megítélt, kategóriagyőztesnek járó kitüntetést is elnyerte.

 

A Baumit Life Challenge nemzetközi díjat – amellyel a szakmai elismerés mellett 3300 euró nyeremény is jár -, első alkalommal sikerült magyar építésznek elnyernie.

 

Idén az est legnagyobb kitüntetését, a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat fődíját a Vilniusban épült MO Museum pályázata érdemelte ki.

 

A magánfinanszírozásból felépült középület letisztult, hófehér homlokzatával és modern, lineáris díszítőelemeinek köszönhetően vált a város egyik látványosságává – áll a közleményben.

MTI/https://baumit.hu/life

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét