Kezdőlap Sport Sportlövő Eb-válogató – Országos csúccsal győzött Horváth Lea

Sportlövő Eb-válogató – Országos csúccsal győzött Horváth Lea

104
0

 

Horváth Lea (Komáromi VSE) 462,5 körös új magyar csúccsal nyert a női puska összetett számában Pécsen a sportlövők második Európa-bajnoki válogatóján.

 

 

    A második helyen Dénes Eszter (UTE) zárt 460,4 körrel. Az eddigi országos rekordot Zwickl-Veres Kata (KVSE) tartotta 459,7-tel, ő ezúttal harmadik lett 447,8-cal – a szövetség tájékoztatása szerint.

Horváth Lea az alapversenyben is kiválóan szerepelt, egy körrel megjavította Mészáros Eszter eddigi magyar rekordját, eredménye 1180 kör.

A férfiaknál Péni István nem indult. Távollétében Pekler Zalán (KVSE) győzött 461,5 körrel, a második helyen klubtársa, Vas Péter (460,2), a harmadikon Kiss Viktor (UTE, 445,8) végzett.

Az alapversenyben Hammerl Soma zárt az élen 1180 körrel, aki negyedik lett a döntőben, Sidi Péter pedig az ötödik.

A női sportpisztoly versenyszámban Csonka Zsófia (PSN Zrt.) lett az első 30 találattal, a Délvidéki Lövészakadémia versenyzője, Szakács Tünde végzett a második helyen (29), míg Palánki Klaudia (UTE) a harmadikon 22 találattal.

Az alapversenyben Sike Renáta (BHSE) volt a legjobb, aki 580 körig jutott. Ő a döntőben hatodik lett. Major Veronika kihagyta a pécsi versenyt.

Győrik Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy kiváló fény- és szélviszonyok mellett remek eredmények születtek, bár a dermesztő hideggel volt, aki nehezebben birkózott meg.

MTI/hunshooting.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét