Kezdőlap Egyebek Online program – Da Vinci Pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban

Online program – Da Vinci Pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban

122
0

 

Élő online programmal jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeumból április 22-én a Da Vinci Pizsamaparti; a regisztrált résztvevők Mátyás udvarának titkaival és Leonardo Da Vinci munkásságával ismerkedhetnek meg, miközben bepillanthatnak a múzeum tereibe is.

 

 

    A 6-12 éves gyermekeknek szóló ismeretterjesztő esemény hosszabb kényszerszünet után a Magyar Nemzeti Múzeumból online lesz újra elérhető, ezúttal létszámkorlát nélkül, bárki számára, a Da Vinci Media szervezésében.

 

A történelmi narrációt a múzeumpedagógusok mellett Balatoni József, a médiában Jocó bácsi néven ismert történelemtanár nyújtja – közölték az MTI-vel a szervezők.

 

    A Da Vinci Media közleménye szerint a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai olyan programot dolgoztak ki, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket.

 

Az esti program folyamán a résztvevők belépnek a kiállításba, megismerik a tárgyak titkait és virtuális látogatást tesznek Hunyadi Mátyás udvarába, felfedezik könyvtárát, hadseregét, de a kor divatját is és megnézik, mi köti össze Mátyás királyt Leonardo Da Vincivel.

 

A játékos online programban a reneszánsz polihisztor életéről és találmányairól is tanulnak a gyerekek.

    A program valós időben, interaktívan zajlik a Zoom felületén, az esemény linkjét a szülők április 20-án kapják meg egy részletes információs levélben.

A szülők a https://forms.gle/YwFZsKqJ6V3uh9KH8 linken található űrlap kitöltésével jelentkeztethetik gyermekeiket.

MTI/https://docs.google.com/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét