Kezdőlap Egyebek Föld napja 2021: kurátori párbajra fel! – FELHÍVÁS!

Föld napja 2021: kurátori párbajra fel! – FELHÍVÁS!

468
0
?

A világ legünnepeltebb környezetvédelmi napjához kapcsolódva tavaly, 2020-ban, a Ki Culture és a MuseumsForFuture által meghirdetett nemzetközi #MuseumsGoGreen és #GreenWeek felhíváshoz a legtöbben Magyarország múzeumaiból csatlakoztak.

 

A közösségi média oldalak zöldbe borultak: zöld múzeumi logók és zöld gyűjteményi tárgyak tucatjai kerültek megosztásra.

Az idei felhívásban két módon tud minden múzeum, közintézmény, és az azokban, azokkal dolgozó szakemberek is csatlakozni:

Április 19. és 23. között zöldítse be intézménye logóját a közösségi médiában, és ossza meg a múzeum/közintézmén/saját véleményét környezetvédelemről és azokat a lépéseket és/vagy programokat amiket intézménye/saját maga megtesz bolygónk épségének óvásáért. Inspirálja látogatóit!

Áprilsi 22-23-án pedig #MuseumsGoGreen csatakiáltással szálljanak hadban, osszák meg gyűjteményük legzöldebb tárgyát, vegyenek részt a globális kurátori párbajban, a #CuratorBattle*-ban! Győzzön a legzöldebb zöld tárgy!

A világnak zöld múzeumokra van szüksége.

 

Az online akciók persze nem helyettesíthetik a tettleges elköteleződést, de segíthetnek terjeszteni a környezetvédelmi kérdések tudományos álláspontjait, a múzeumi jó gyakorlatokat, és segíthet kapcsolatot építeni a múzeumi közösségekkel, akiknek fontos, hogy együtt tegyünk világunk megóvásáért.

Magyar nemzeti Múzeum

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét