Kezdőlap Film- és színházművészet Shakespeare/37 címmel indít online sorozatot a TRIP WebSzínháza

Shakespeare/37 címmel indít online sorozatot a TRIP WebSzínháza

179
0

 

Shakespeare/37 címmel indít a TRIP WebSzínháza online sorozatot, amely Shakespeare drámáit helyezi új kontextusba.

 

A premiert szerdán tartják a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF).

 

 

    Az új, online széria Shakespeare összes drámáját új kontextusba helyezi a Dogma-filmek által ihletve – olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, költő írt húszperces etűdöket William Shakespeare egy-egy művéből kiindulva. A színházi jeleneteket filmes eszközökkel dolgozzák fel, a sorozatot egy virtuális társulat hozza létre.

 

A premiert szerdán 20 órától tartják a BTF YouTube-csatornáján.

A közleményben felidézik, hogy a TRIP a hirtelen megváltozott kulturális körülményekhez alkalmazkodva 2020 tavaszán megalapította az Első Magyar Karantén-Színházat.

 

Első websorozatuk, a Jelenetek egy háztartásból sikere láttán a TRIP WebSzínházának csapata úgy döntött, hogy feltárják a film és a színház közötti kapcsolat további lehetőségeit.

Az alkotói csapat olyan projektet keresett, amely a magyar és a nemzetközi közönség figyelmét egyaránt felkelti, így döntöttek Shakespeare mellett. A websorozat az író teljes drámai életművét, mind a 37 drámáját feldolgozza – áll a közleményben.

A szériában az írói előszó által egyből a kiemelt jelenetet, a színdarab központi konfliktusát tárják a néző elé. Minden epizód középpontjában egy karakter vagy kulcsjelenet áll. Az epizódok műfaja változatos, vannak köztük zenés videoklipek, verses elbeszélések is.

 

A sorozat rendezője Magács László, operatőre Mesiter Natália Nóra.

Az epizódokat Budapest rejtett, alig ismert helyszínein – ipari épületek, víztározók, a nyilvánosság elől elzárt házak – forgatják, nincsenek épített díszletek.

A Shakespeare/37 című projekt kizárólag online lesz látható – angol felirattal is. Szerdán három rész debütál a sorozatból.

MTI/https://szinhaz.online/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét