Kezdőlap Képzőművészet Rajz- és alkotópályázatot hirdet a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye

Rajz- és alkotópályázatot hirdet a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye

76
0

Kárpát-medencei népviseletek motívumait, formavilágát megörökítő rajz- és alkotópályázatot hirdet a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye óvodai és iskolai gyerekcsoportok, szakkörök és egyéni jelentkezők számára határainkon innen és túlról.

 

 

    A pályamunkákat május 7-én éjfélig várják postai úton vagy digitálisan, a legjobb alkotásokat virtuális kiállításon mutatják be az érdeklődőknek – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.     

 

Az idei év témája a népviselet, amivel kapcsolódni szeretnének a hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes jubileumához, valamint a néptánc iránt elkötelezett gyerekeket szeretnék megszólítani a Kárpát-medencében és a diaszpórában.    

 

 A pályázaton csoportos munkaként várnak játékokat, egyebek mellett társasjátékot és memóriajátékot, valamint összefűzött alkotásokat, például mesekönyveket, leporellókat is. Kiemelten ajánlják feldolgozásra a különböző női-, férfi és gyermekviseleteket, külön értékelik a helyi értékek bemutatását, feldolgozását, gyűjtését.

 

 “A pályázattal az ifjabb nemzedéket ösztönözni szeretnénk arra, hogy felmenőik családi ládáinak tartalmából is merítsenek ihletet. Másrészt az Újítsd meg a viseletet! jelmondattal szeretnénk motiválni a jelentkezőket, hogy tervezzenek népviselet ihletésű, de új, a mai korhoz illő, viselhető ruhadarabokat, kiegészítőket, ékszereket” – idézi a közlemény Farkas Réka, a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyének programszervezője szavait.

 

 

A pályázat részletei a hagyomanyokhaza.hu oldalon olvashatók.

 

MTI/hagyomanyokhaza.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét