Kezdőlap Programajánló Evezés-MagyarorszáEvezős olimpiai kvalifikációs verseny – Csütörtökre halasztották a zárónapi futamokat

Evezés-MagyarorszáEvezős olimpiai kvalifikációs verseny – Csütörtökre halasztották a zárónapi futamokat

45
0

 

A kedvezőtlen, rendkívül szeles időjárás miatt a szervezők szerdáról csütörtökre halasztották a zárónapot az evezősök európai olimpiai kvalifikációs viadalán, amely az olaszországi Varesében zajlik.

 

 

    A viadal hétfőn kezdődött, és már a keddi versenynapot is el kellett halasztani. Így a második napra tervezett középdöntős futamokat bezsúfolták a záró nap döntői elé.

Magyar részről elsőként férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúznak lesz jelenése a középdöntőben, míg a többi magyar egységre már csak egyetlen futam vár.

A paraevezős Pető Zsolt (PR1) és a Fehérvári Eszter, Ferencz Panna női könnyűsúlyú kétpár az A döntőben versenyezhet, míg női egypárban Bertus Kitti, valamint férfi könnyűsúlyú kétpárban a Szabó Bence, Furkó Kálmán egység a B döntőben evezhet.

Az európai kvalifikációs regattán egypárban három, könnyűsúlyú kétpárban két olimpiai indulási jog talál gazdára, a paraszámokban pedig egy-egy.

A magyar evezősöknek még nincs kvótájuk a tokiói olimpiára. Az európai kvalifikációs verseny után május közepén, a végső selejtezőn Luzernben lesz még lehetőség a kvótaszerzésre.

A 2016-os riói játékokon két egységet indíthattak a magyarok – férfi egypárt és kettest -, mindkettő az utolsó kvalifikációs versenyen szerzett indulási jogot.

Az európai olimpiai kvalifikációs regatta után, péntektől vasárnapig ugyancsak az olaszországi helyszínen kerül sor az Európa-bajnokságra, amelyre hat magyar egységet neveztek.

MTI/worldrowing.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét