Kezdőlap Film- és színházművészet Vietnamban folytatódik a Budapest, ahol a szerelem kezdődik forgatása

Vietnamban folytatódik a Budapest, ahol a szerelem kezdődik forgatása

42
0

 

Sikeresen befejeződött a Budapest, ahol a szerelem kezdődik címmel készülő magyar-vietnami koprodukció magyarországi forgatása, a felvételek Vietnamban folytatódnak a járványhelyzettől függően – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-vel.

 

 

    A 25 napos magyarországi forgatást követően Hanoiban és a vietnami fővároshoz közel eső hegyvidéken forgat majd tovább a nemzetközi stáb – olvasható az NFI közleményében.

A Nari Nguyen, Koltai-Nagy Balázs, Sütő András és Dzhuliya Lam főszereplésével készülő film két idősíkon, részben az 1970-es évek Budapestjén játszódik és párhuzamosan meséli el egy napjainkban játszódó szerelem kibontakozását és egy 1974-ben szövődő tragikus románc történetét.

 

A fiatal Song Ha egy régi családi rejtély kinyomozására érkezik Vietnamból Budapestre, ahol Viktor személyében lelkes segítőre talál, egymás után tárják fel a nagyszülőkhöz kötődő titkokat, nem várt kalandokba keverednek, saját világképükkel és érzéseikkel megküzdve.

 

A szálak a szocialista világba és a háború sújtotta Vietnam életébe vezetnek vissza, amikor vietnami egyetemisták tanultak Magyarországon a két ország szoros barátságának köszönhetően.

 

A szerelmes dráma hátterét Magyarország korhű helyszínei mellett a nálunk alig ismert, modern és hagyományőrző Vietnam adja.

Az NFI 298,9 millió forintos támogatásával, Szűcs Dóra rendezésében készülő film producerei György Lea és Sípos Anna, a koprodukció bemutatója várhatóan 2022-ben lesz.

MTI/https://magyar.film.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét