Kezdőlap Kiemelt Zenei csatangolás – Barta Alfonz “Talfi” – “A Hűtlen” Korg Kronosszal, kissé...

Zenei csatangolás – Barta Alfonz “Talfi” – “A Hűtlen” Korg Kronosszal, kissé kibontott stílusban

725
0

 

“Csak kíváncsi voltam, hogy mit tudhat a Korg Kronos és gyorsan feljátszottam a Hűtlen-t kissé kibontós stílusban, se ének, se hangszeres vezérdallam nincs, hozzá kell képzelni 🙂

Nem kidolgozott verzió, csak 1 órás munka alatt készült.

Itt inkább az az érdekesség, hogy a vezérzongora-sáv csak úgy lett feljátszva, azaz ami épp akkor eszembe (vagy inkább a lelkembe) jutott.

Olyan mély szomorúság és egyedül hagyatottságot érzek ebből…..mint ahogy ez egy olyan embernél lehet, akit hűtlenül ott hagyott mindenki.” – írja Barta Alfonz, “Talfi” az eredeti EDDA együttes zeneszerzője, billentyűse, hangszerelője a youtube csatornán.

Szerzők: Pataki Attila – Zselencz László

 

Ki ne ismerné ezt a dalt?

Második lemez, második szám!

Rongyosra hallgatva a lemez, kazetta és a szalag is! 

 

Nekem meg ezek a gondolatok jutottak eszembe (lelkembe!), amikor rátaláltam a Talfi által játszott “A hűtlen” c. dal verziójára. 

 

Fiatalságom egyik legszebb zenei korszakához tartozott az EDDA Művek együttes munkássága. Olyan életérzéssel ajándékoztak meg, amelyek megtanítottak arra, hogy miként érdemes élni. Persze aztán jött a többi együttes, akik szintén hozzájárultak mai zenei ízlésvilágom kialakításához is.

 

Hit, lelkesedés, átélés jellemezte az akkori EDDA együttes tagjait és minket, rajongókat is! 

 

 

Nem tagadhatom le ma sem a “bakancsos” korszakot, mert semmilyen sallang, semmi művi nem volt benne.

 

Bizony, szerelmes voltam, amikor megismertem ezt a dalukat (az Érzés mellett)  a Hűtlen címűt… és persze nem kellett visszamennem… és minden hajnal az enyém maradt, amíg élek, nem felejtem el….

 

Egy rajongó ezt írja, teljesen egyet kell értenem vele: “A düh, a boldogság, a tombolás. Az élet apró érzései, de mégis ez volt… A világon apró zenekar, de mégis olyan zenekar volt, amelyik tudta mit csinál, és át tudták adni amit át kellett… Köszönöm, hogy ilyen zenék születtek, és köszönöm a feltöltést!”

 

“Talfi” éppen ma 64 éves.

Isten éltessen sokáig!

 

Kár, hogy nem Slamóval nyomod együtt!

Forrás: wikipédia/youtube.com

Fotó: Mihály István

 

Visó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét