Kezdőlap Egyebek Emmi: szeptemberben indulhat újra a Lázár Ervin-program

Emmi: szeptemberben indulhat újra a Lázár Ervin-program

81
0

 

Szeptemberben indulhat újra a Lázár Ervin-program, amely minden általános iskolás számára biztosítja, hogy eljuthasson kulturális intézményekbe. A szervezetek jelentkezését április 16-ig várják – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

 

 

    A közlemény szerint “Magyarország egyik legfontosabb nemzetstratégiai célja a kulturális alapellátás kiszélesítése és ennek segítségével a nemzeti identitás megerősítése a tanulókban. E célok megvalósítása érdekében indult útjára az európai viszonylatban is egyedülálló Lázár Ervin Program, amely idén szeptember második hetében kezdődhet el újra, amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi”.    

 

    Mint írták, a program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül “minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét”.

 

    A program nemcsak az állami fenntartású intézményekben tanulókat érinti, hanem az összes 1-8. évfolyamos diákot, vagyis több mint 700 ezer gyereket.

 

Mindehhez a kormány 2019-ben 6 milliárd forint egyszeri, 2020-tól pedig évi 5,55 milliárd forint beépülő jellegű támogatást biztosított, ezzel garantálva a program fenntarthatóságát – olvasható a közleményben.

 

    Tavaly, a veszélyhelyzet kihirdetése előtt mintegy 355 ezer diák vett részt a programban és összesen 11.714 előadást láttak a tanulók.

    A következő tanévben újra elinduló programra április 16-án éjfélig jelentkezhetnek a szervezetek a KRÉTA oldal LEP modulján keresztül, amelyet a https://lep.e-kreta.hu linken érhetnek el – közölték.

MTI/https://szinhaz.org/

Kiemelt -és nyitókép: A Pál utcai fiúk / Fotó: Máthé András

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét