Kezdőlap Kiemelt Zenei csatangolás – TOMPOX: 12. dimenzió (12th Dimension) – Amikor megszűnik a...

Zenei csatangolás – TOMPOX: 12. dimenzió (12th Dimension) – Amikor megszűnik a “téridő”

180
0

 

Valamikor a 21. század elején Pócs Tamás basszeros, egy Solaris koncert után beszélgetett arról, hogy nem akarnak már a SOLARIS együttessel koncertezni, így alapítottak egy Solaris Fusion nevű bandájukat. Barcsik Vali billentyűs, Gömör László dobos és Káptalan András gitáros alkotta az új formációt.  

 

 

Ezt a nevet később megváltoztatták Nostradamusra. Ezzel a zenekarral készült is egy nagylemez Testament címmel. Ezután 2008-ban Pócs Tamás átalakította a zenekart, és új tagokkal Tompox néven kezdett koncertezni.

 

Eleinte a Solarishoz hasonló, de egyéni hangzásra törekedtek. Instrumentális és vokális dalok egyaránt helyet kapnak repertoárjukon.

 

 

Hosszú, koncepcionális és rövid tételek váltják egymást a lemezeken és a koncerteken. Fellépéseiken saját új szerzeményeik mellett régebben Solaris és King Crimson szerzemények is felcsendültek. 

 

Énekesként közreműködött az évek során Gerdesits Ferenc is.

 

Az instrumentális progresszív rock kompozíciókat fuvola, billentyűs hangszerekgitárbasszusgitárszaxofon és dob szólaltatják meg.

 

2019-ig három albumot adtak ki: 2011-ben a Magyar Eklektika2013-ban pedig A nap sötét oldala (The Dark Side of the Sun) címűt.

 

A harmadik albumuk a zenekar saját kiadása. A 2019 áprilisában megjelent a Reinkarnáció (Reincarnation).

 

Kedves Látogató! 

 

Szeretettel ajánlom neked ezt a dalt. Balla Endre zeneszerző, billentyűs írta, nem kis dolgot hozott létre Alapi Pistiékkel… Nagyon érződik a soláriszos hangzás, így még inkább érdemes rákattintanod a youtube részre, hogy megnyisd ezt a remekművet.

 

 

Fogalmam sincs, mi az a “téridő” elmélet, dimenziók, meg ilyesmi, de valamikor talán erre is sor kerülhet, hogy elmémmel is felfogjam a felfoghatatlant, vagy már elképzelhető, hogy egy másik “időtér-akármiben” éppen az zajlik, amiről most beszélnék.

 

 

Már amikor elindítottam a zenét, bizony arra lettem figyelmes (bár ez sem igaz, mert a hangok rezgései ide-oda sodortak!), hogy megszűnt létezni számomra az a “téridő”, amely itt ebben a dimi-diliben fogva tart!

 

Egy olyan dimenzióban éreztem magam, amelyik ha nem is a 12.-be repített, nem tudom, nem is érdekelt… viszont megéltem minden pillanatát… amelyek ritkán jelennek meg e földi világban… a béke, a nyugalom, a végtelen szeretet, vagy szerelem édes fuvallata súlytalanul tartott… a múltam, jelenem és a jövőm is egybesűrűsödött: a mindenkori MOST-ba… nehéz szabadulni tőlük…talán nem is kellene… főleg, ha a FÉLelem rettegett arcát fordítja felém…  

Forrás: Tompox/musicmedia.hu

Visó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét