Kezdőlap Sport Major Veronika a világcsúccsal megegyező eredménnyel győzött női sportpisztolyban az ob-n

Major Veronika a világcsúccsal megegyező eredménnyel győzött női sportpisztolyban az ob-n

118
0

Major Veronika győzött pénteken női sportpisztolyban a sportlövők fedett pályás országos bajnokságán a Fehér úti Nemzeti Lőtéren.

 

 

 

    A magyar szövetség beszámolója szerint a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub versenyzője az alapversenyben is az első helyen zárt 585 körrel, Csonka Zsófia (584) és Sike Renáta (571) előtt.

Major a döntőben is nagyszerűen versenyzett: 40 ponttal lett első, amely azonos saját világcsúcseredményével, ám mivel világrekordot csak olimpián, világ- és kontinensbajnokságon, továbbá világkupán lehet lőni, így ez nem számít hivatalos rekordnak.

Második helyen meglepetésre a Délvidéki Lövészakadémia versenyzője Szakács Tünde végzett 27 ponttal, Sike Renáta lett a harmadik 26, Csonka Zsófia a negyedik 23 ponttal.

“Az alapban olyat lőttem, amivel minden rangos nemzetközi versenyen, legyen az olimpia, vagy világbajnokság, a döntőbe lehet jutni. Ezzel együtt úgy éreztem, hogy öt kör a kezemben maradt. Ahogy a finálé után is volt némi hiányérzetem, de összességében nincs okom a panaszra a négynapos edzőtábor végén” – nyilatkozott a bajnok.

A férfi gyorstüzelő pisztolyosok versenyszáma elmaradt.

Eredmény, női sportpisztoly:
1. Major Veronika (BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub) 40 pont
2. Szakács Tünde (Délvidéki Lövészakadémia) 27
3. Sike Renáta (BHSE) 26

MTI/Kovács Tamás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét