Kezdőlap Egyebek Szombattól egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat

Szombattól egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat

58
0

Szombattól egy hétig online logopédiai tanácsadást nyújt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat a logopédia európai napja alkalmából.

 

https://fpsz.hu/skype/

 

    A szakszolgálat közleménye szerint a logopédusok bármilyen beszédproblémával kapcsolatban segítenek gyerekeknek, de időseknek is.

A logopédia európai napjának idei témája a koronavírus-járvány miatt a “telepraktikák és a digitális eszközök alkalmazásának lehetőségei a logopédiai munka során”. A telekommunikációs és online eszközök használata az elmúlt időszakban a logopédiában is fókuszba került – írták.

 

 

    A szakszolgálat kiemelten fontosnak tartja a beszéd-, nyelvi és kommunikációs problémák korai felismerését és a logopédiai terápia mielőbbi megkezdését, megakadályozva ezzel a nyelvi zavar súlyosabb formáinak, illetve az ezekre épülő iskolai és szociális hátrányoknak a kialakulását. Ezért a járványhelyzet idején sem szeretnék segítség nélkül hagyni pácienseiket – írták.

  Az online tanácsadásról részletes információk a www.fpsz.hu/skype oldalon érhető el, időpontot is ott lehet foglalni.

 

    Az Európai Unió tagállamaiban dolgozó logopédusokat képviselő állandó bizottság (CPLOL) javaslata szerint 2004 óta március 6-án mintegy hetvenezer európai logopédus ünnepeli a logopédia európai napját, amelynek célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét a nyelvi és kommunikációs zavarokra, az emberi életminőségre gyakorolt hatásaikra, a kommunikációs zavarokkal küzdők jogaira és a segítségadás módjaira.

MTI/Kiemelt kép: 02.fpsz.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét