Kezdőlap Sport Alpesisí-vb Junior alpesisí-vb – Úry Bálint egy arany- és egy ezüstérmet nyert

Alpesisí-vb Junior alpesisí-vb – Úry Bálint egy arany- és egy ezüstérmet nyert

98
0

 

Úry Bálint csütörtökön óriás-műlesiklásban arany-, pénteken műlesiklásban ezüstérmes lett az U18-asok kategóriájában a bulgáriai Banszkóban zajló junior alpesisí-világbajnokságon.

 

 

    “Azon a világkupa-pályán versenyezhettünk, amin a sportág legjobbjai szoktak, csak öt kapuval lejjebbről indítottak minket. De a pálya ugyanolyan jó minőségű, jeges és kemény volt. Sokat segített, hogy februárban versenyezhettem a felnőtt vb-n is, mert a cortinai pálya hasonló, mint a banszkói” – mondta a szövetség honlapján Úry, aki elárulta, a vb-re időzítették a csúcsformát, aminek meg is lett az eredménye.

 A tehetséges síző megjegyezte, jövőre szeretne a pekingi olimpián versenyezni. Úgy gondolja, van rá esélye, mert “a jó szereplés után jó pontok járnak, amivel könnyebb lehet kvalifikálni”.

Úry a teljes mezőnyt tekintve óriás-műlesiklásban 30., szlalomban 20. lett.

 

A másik magyar induló, Beszterczey Kristóf műlesiklásban kiesett, míg óriás-műlesiklásban összességében 42., az U18-asok között ötödik helyen végzett.

    Fürstner József, a Magyar Síszövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a siker részben az új vezetési stílus eredménye is, mert a többletköltségeket vállalva a szervezet lehetővé tette és finanszírozta, hogy Úry Bálint saját edzőjével, Szepesi Bertolddal mehessen a vb-re.

 Magyar síző legutóbb 2012-ben állt a dobogó legmagasabb fokára, akkor Kékesi Márton győzött az U18-asok között.

    A banszkói vb hétvégén a nők versenyeivel folytatódik, melyben Tóth Zita képviseli majd a magyar színeket.

 

MTI/Fotó: Bálint Anna

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét