Kezdőlap Film- és színházművészet A Kabaré című darabbal vendégszerepel a Vígszínház a Margitszigeten

A Kabaré című darabbal vendégszerepel a Vígszínház a Margitszigeten

105
0

A Kabaré című musicalt mutatják be nyáron a Margitszigeten: a darabot július 9-én és 10-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon első alkalommal vendégeskedő Vígszínház előadásában láthatja a közönség.

 

 

    A Vígszínház még sosem tűzte műsorára a Kabarét, és még sosem vendégeskedett a légvonalban alig néhány száz méterre levő Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A két intézmény első együttműködése a Masteroff-Kander-Ebb-musical szabadtéri bemutatója lesz – olvasható a Margitszigeti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Szent István körútihoz képest is nagyobb helyszínen más hangsúlyokat kap a darab, amelyet a rendező Béres Attila, és a darab koreográfusa, Barta Dóra a térben és a szereplők mozgatásában is érvényesít.

A Cziegler Balázs tervezte díszlet és a Tihanyi Ildikó által megálmodott jelmezek a látvány, a hatás erősítését szolgálják, mindezzel felerősítve a szenvedélyt, a drámát, megőrizve a történelem tanulságait, új jelentésrétegekkel gazdagítva az előadást – áll a közleményben.

 


A darabot 1966-ban mutatták be a Broadwayn, óriási sikerrel. A musical népszerűségéhez hozzájárult a nyolc Oscar-díjjal elismert 1972-es filmváltozat Bob Fosse rendezésében, Joel Gray, Michael York és Liza Minnelli szereplésével.

A több évtizede töretlenül hódító produkciót – amely a filmes változattal örökre beírta magát az új zenés dráma, azaz a musical műfajába -, most ismét színpadon láthatja a közönség, az áprilisra tervezett vígszínházi bemutatót követően a margitszigeti nagyszínpadon.

A legendás darab főbb szerepeiben Seress Zoltán, Szilágyi Csenge, Igó Éva, Kern András és Brasch Bence lesz látható.

MTI/nepszava.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét