Kezdőlap Egyebek Pályázatokkal ünnepli születésnapját a felújított Gödöllői Királyi Kastély

Pályázatokkal ünnepli születésnapját a felújított Gödöllői Királyi Kastély

154
0

Pályázatokkal és programokkal is várja az érdeklődőket a Gödöllői Királyi Kastély, amelyet a felújítást követően 25 éve nyitottak meg a nagyközönség előtt.

 

 

    Az ünnepléshez partnerül hívják mindazokat, akik az elmúlt 25 esztendőben felejthetetlen élményeket szereztek a kastély épületében vagy akár a parkban sétálva.

 

A pályázat kiírói szeretnék élménygyűjteménybe rendezni a látogatók által kiemelkedőnek tartott kastély-életérzést, ehhez fotóval illusztrált történeteket várnak a palyazat@kiralyikastely.hu címre április 30-ig – közölték a szervezők az MTI-vel.

 

    Kastélykrónika címmel indítják útjára az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit, történéseit, a kastélyban járt híres embereket bemutató sorozatukat évenkénti bontásban.

 

    A Nagy Kastélyos Emlékkönyv című rajzpályázat nagycsoportos óvodásokhoz és alsó tagozatos diákokhoz szól, akiket arra kérnek, hogy  vessék papírra kastélyos élményeiket.

 

A nyeremények között különleges tárlatvezetés és családi felfedezőcsomag is szerepel.

 

 

Az év második felében pedig minden beküldött pályamunkát kiállításon mutatják be a kastélyban.

 

Felső tagozatosok és középiskolások számára Boldog születésnapot kastély! címmel videópályázatot hirdetnek, amelyben arra keresik a választ, hogy mit üzenne a fiatalság az idén negyedszázados kastélynak és mit kívánna neki a következő negyedszázadra. Ebben a kategóriában is értékes jutalmak várnak az alkotókra.

 

 A születésnapi ünnepséget – amennyiben az aktuális szabályozás erre lehetőséget ad – a történelmi-turisztikai helyszín hivatalos megnyitójának évfordulóján, 2021. augusztus 15-én tartják.

 

Az Elisabeth című musical bemutatójának szintén 25. évfordulója alkalmával életre hívott Musical esten Janza Kata, Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter előadásában ismert és kedvelt dallamok szólalnak meg.

MTI/http://kiralyikastely.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét