Kezdőlap Egyebek Megnyílt a jelentkezés az idei Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatra

Megnyílt a jelentkezés az idei Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatra

151
0

Már elérhető a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj idei pályázata, amelyre 2021. április 1-jéig várják a fiatal alkotók, tervezők és designelméleti kutatók jelentkezéseit – közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szombaton az MTI-vel.

 

 

    Azt írták, hogy a hat hónapos, 900 ezer forint értékű ösztöndíjra 35 évnél fiatalabb, szakirányú (BA, BSc, MA, MSc) művészeti, illetve designer és designelméleti egyetemi diplomával rendelkező, Magyarországon tevékenykedő alkotók jelentkezhetnek.

 

A pályázat fedezetét a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. adja a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

    Az önálló tervezői vagy kutatási projekt mellett a jelentkezők gyártói együttműködésben kiírt három témában is pályázhatnak.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által kiírt feladatban a JÖVŐ témaköréhez kapcsolódó forma- és dekortervezés a cél, porcelánon kifejezve.

Szakmai partnerként a MAFORM is támogatja a programot, két, általuk kiírt feladat is választható.

 

Az egyik a pandémiás helyzet miatt elterjedt távmunkára adható pozitív hatású tárgyi válaszok tervezése.

 

A másik a blockchain technológia mindennapos felhasználási lehetőségeinek, illetve tárgykultúránkra gyakorolt lehetséges hatásainak kutatása, és annak eredményeit felhasználva olyan eszköz vagy szolgáltatás tervezése, amely a blokklánc technológia alkalmazásával ad választ egy valós problémára.

    A pályázatokat április 1-ig várja a Magyar Formatervezési Tanács Irodája, elektronikus úton – áll a közleményben.

 

MTI/ Az aktuális arculat tervezője:
Borbás Marci tervezőgrafikus- HAROM.studio

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét