Kezdőlap Film- és színházművészet A két egyetlen – Online bemutatót tart a Madách Színház

A két egyetlen – Online bemutatót tart a Madách Színház

131
0

 A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei címmel online bemutatót tart a Madách Színház március 13-án, szombaton. Az előadást Szirtes Tamás rendezésében, Fekete Ernő, Jordán Adél és Fekete Réka-Thália szereplésével láthatja a közönség.

 

 

    A darabot a Madách Színház Online színházában mutatják be, amelynek célja, hogy a nézők közelebb kerüljenek az irodalomhoz és a színészekhez – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Mint írják, a produkció az online színház sajátosságait szem előtt tartva készül. A közönség olyan művet láthat, amelyet a rendező, Szirtes Tamás minden elemében úgy álmodott meg, hogy a képernyők előtt ülőknek a legteljesebb színházi élményben legyen részük.

 


    Fráter Zoltán költői játéka Karinthy Frigyes írásai alapján készült. Mint felidézik, Karinthy Frigyes ezt jegyezte naplójába első felesége, a hőn szeretett Boga halála után: “Úgy érzem, agyamban daganat képződött, amikor ő meghalt.” Karinthyt, aki mindvégig olthatatlan szerelemmel gondol Bogára, 1936-ban valóban műteni kellett.

Második neje, a szenvedélyes Aranka akkor már másfél évtizede színesítette érzelmi viharaival házasságuk hétköznapjait.

Az élet-halál között lebegő író két nővel viaskodik – írják a darab ismertetőjében.

    Az előadásban Fekete Ernő Karinthy Frigyest alakítja, Jordán Adél Böhm Arankaként, Fekete Réka-Thália Boga szerepében látható.

A produkció zenéje Gulyás Levente munkája, a jelmezeket Baracsi Orsolya tervezte, a dramaturg Szabó Csilla.

A szcenikus Szűcsborus János, a produkció vezető operatőre Seregi László.

MTI/karpatalja.ma

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét