Kezdőlap Film- és színházművészet TÜNET RETRO 1. sz. Együttes Tünet: Karc – szabad ötletek színészekre és...

TÜNET RETRO 1. sz. Együttes Tünet: Karc – szabad ötletek színészekre és táncosokra

85
0

TÜNET RETRO – minden szombaton és szerdán! Színházimádó ínyencek, Tünet rajongók, kulturális időutazásra kapható kedves nézőink figyelem! 

 

Most kiderül, honnan jöttünk, és – hogy egy nagy klasszikust idézzek – mit tettünk le az asztalra! Február 27-én szombaton elindítani a Tünet Retrospektív sorozatunkat!

 

2021. február 27.

09:00 –

TÜNET RETRO | 1. sz

– minden szombaton és szerdán

 

7 kultikus Tünet előadást választottunk a társulat különböző korszakaiból, amelyekből úgy dönt, hogy videófelvételt – elfogadva a felvétel minőségét belengő retro feelinget – online is élvezhető. Február 27-tel kezdődően minden szombaton egy újabb archív felvételt nézhettek majd meg a https://online.jegy.hu rendszeren keresztül, a következő szerdán pedig ismétlődnek – bepótolják, aki lemaradt róla. Retro programnak megfelelő árkategóriák – választhatsz kedvezményes, normál, vagy támogatói jegyet is.

Február 27-én 2004-ből indulunk. A nyitó program a Tünet genezisét jelöli, amikor akkor született a Karc c. előadásunk, amely magával hozta a társulatalapítás ötletét és ezzel az útjára indította a Tünet Együttes mostanra 17 évessé érett történetét.

Réka így vall a darabról:

„Egészen a Karc c. előadásunkig számomra egy-egy darab létrehozása maga a végcél volt. A Karc próbafolyamatában viszont valami nagyon különleges dolog történt. Úgy éreztük, hogy újfajta színházi nyelvet fedezünk föl együtt. Iszonyú inspiráló volt a team, és bennem kezdett erősödni a vágy, hogy nagyon szeretnék velük újra és újra együtt dolgozni, egy hosszabb úton továbbmenni és építkezni. Ígyhogy végül összehívtam őket a Bem Moziba és kis zavart kacarászás után kiböktem, hogy: Figyeljetek, mi lenne, ha társulatot alapítanánk? ”

Szüzsé:

Karc a hétköznapok apró, rutinná merevedő mozzanatait, jelentéktelennek tűnő kliséit és közhelyeit alakítja humoros jelenetkollázzsá. Az előadás színész és táncos szereplői, egyben alkotói rövid, pimaszul egyszerű szkeccsekben, csak néhány kell használni tizenegy meg a nagyvárosi élet, az elidegenedés visszatérő szituációit. A töredékességében is teljes látlelet egyszerre röhögtet és elgondolkodtat, ötvözve a táncot, a groteszk komédiát és a pantomimet.

„A Karc a minket körülvevő világ cserepeit izgalmas, bizarr kollázzsá alakított röhögtet … Izgalmas, mulattató, elgondolkodtató játék. Picit társadalomkritika, picit orfeum, picit komédia és nagyon színház – európai színvonalon. 
(Halász Tamás, Ellenfény)

Rendező: Szabó Réka

Szereplők: Gőz István, Jarovinszkij Vera, Kövesdi László, Réti Anna, Szász Dániel

Zene: Balázs Barna, Albert Márkos

Fény és kellékek: Szirtes Attila

Kosztüm: Bodnár Enikő

Külön köszönet: Keszég László, Petri Lukács Ádám, Lőkös Ildikó

 

Forrás: Együttes Tünet – Online tér

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét