Kezdőlap Programajánló Két kategóriában hirdet pályázatot a Waclaw Felczak Alapítvány zenei albumok kiadására

Két kategóriában hirdet pályázatot a Waclaw Felczak Alapítvány zenei albumok kiadására

108
0

Két kategóriában hirdet pályázatot a Waclaw Felczak Alapítvány magyar-lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel alkotói együttműködésben megvalósuló zenei albumok kiadására – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

 

 

    A pályázatokat március 31-ig várják junior és prémium kategóriában, komolyzene, népzene, dzsessz, kortárs zene, világzene és könnyűzene műfajban – mondta el a műsorban Karol Biernacki, a Waclaw Felczak Alapítvány elnöke.

Hozzátette: junior kategóriában a pályájuk, karrierjük elején álló előadók, zenekarok jelentkezhetnek, prémium kategóriában a már megalapozott szakmai háttérrel, múlttal rendelkezők pályázhatnak. Az eredményhirdetés április 26-án lesz.

A szakmai zsűri tagja Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője, Harcsa Veronika Fonogram-díjas dzsesszénekes, Rosonczy-Kovács Mihály Junior Príma-díjas népzenész, a Wacław Felczak Alapítvány kuratóriumának tagja és Tóth Tibor könnyűzenei menedzser, fesztiválszervező – közölte Karol Biernacki.

A Felczak-lemezek sorozat lengyel-magyar együttműködésben született albumokat ad ki.

A sorozatot Rosonczy-Kovács Mihály kezdeményezésére és szakmai gondozásával a Fonó Records indította útjára 2018-ban, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Missziójuk, hogy a Waclaw Felczak Alapítvány a magyar-lengyel barátság és együttműködés további elmélyítését segítse elő kulturális eszközökkel is támogatva.

A lemezek a legegyetemesebb nyelven, a zenében mutatják meg, hogy a két nép barátsága nemcsak a történelmi múltból ered, hanem közös érzelmek, értékrend, közös gondolkodásmód táplálja a mai napig.

MTI/https://wfa.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét