Kezdőlap Programajánló Heggie: Ments meg, Uram! – (Dead Man Walking) / Dead Man Walking...

Heggie: Ments meg, Uram! – (Dead Man Walking) / Dead Man Walking – ONLINE közvetítés / stream

523
0

2021. február 27.

19:55 – 23:30 GMT + 1

Előadóhely:

Opera Otthonra

1061 Budapest, Andrássy út 22.

 

Opera két felvonásban, angol nyelven, magyar és angol felirattal

Jake Heggie Ments meg, Uram! című operája élesen tárja elénk a halálbüntetés valóságát, az elítéltek és az őket a társadalmi elvárások számára is segítők belső konfliktusát. 

 

 

Az Opera produkcióját Almási-Tóth András állította színpadra. 

A stilizált díszletben kiemelt saját kapnak a vetített felületek, a valósághű jelmezeket Lisztopád Krisztina , a darab koreográfiáját Lázár Eszter készítette. Helen Prejean nővér, vagy a halálra ítélt Joseph De Rocher szerepét  Meláth Andrea és Sólyom-Nagy Máté formálja meg.

A Magyar Állami Operaház Zenekarát, Énekkarát (karigazgató: Csiki Gábor ) és Gyermekkarát(karvezető: Hajzer Nikolett ) Thomas   Kornél  vezényli.

 

A Bent Pen Music egyetértésével. Kizárólagos képviselő: Bill Holab Music. Az opera eredetileg a San Franciscó-i Opera megrendelésére készült.

Jake Heggie első operája, Helen Prejean nővér világhírű könyvében szereplő tényleges események alapján, a Holt ember sétál, megrendítően feltárja a halálbüntetés valóságát, valamint az elítélt foglyok és a társadalmi nyomásnak ellenálló személyek belső konfliktusait. segíteni nekik. A produkciót Almási-Tóth András  állítja színpadra, stilizált díszlettel , amely vetített díszleteket, Lisztopád Krisztina hiteles jelmezeket és Lázár Eszter koreográfiáját mutatja be . Az előadáson Meláth Andrea , Helen Prejean, a vendégsztár pedig Sólyom-Nagy Máté , Joseph de Rocher. A Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara (karigazgató:Csiki Gábor ) és a Gyermekkórust (kórusmester: Hajzer Nikolett ) Thomas Kornél vezényli .

Megegyezéssel a Bent Pen Music-szal. Egyedülálló ügynök: Bill Holab Music. Ezt az Operát a San Francisco Opera rendelte meg.

Az előadás 2021. február 27-én 20: 00-kor látható.

 

Később nem érhető el. Felhívjuk figyelmét, hogy harmadik fél számára nem lehet jegyet vásárolni, mivel az előadás csak regisztrált nézők számára elérhető, a link nem ruházható át.

Opera Otthonra

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét