Kezdőlap Programajánló Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda

77
0

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán, a közvetítés a Facebookon és az Origón látható – olvasható a Magyar Állami Opera által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben.

    Mint írják, Puccini operájában Kelet és Nyugat találkozása követhető nyomon.

A történet szerint egy 15 éves gésa amerikai vőlegényéért feladja vallását, kultúráját, vállalva, hogy rokonai ezért kitagadják.

 

A vőlegény számára azonban csak kaland az egzotikus szerető, játék a japán esküvő. Pillangókisasszonyból a nézők szeme előtt válik asszonnyá, akit csak kitartó szerelme és gyermeke tart életben.

Cso-Cso-szán és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik.

Az ideiglenes házasságot valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény elvesztése után már csak a halál lehet a kiút.

A mű koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Rost Andrea alakítja, partnerei Ulbrich Andrea (Szuzuki), Boncsér Gergely (Pinkerton), Fokanov Anatolij (Sharpless) és Megyesi Zoltán (Goro). Zongorán közreműködik Szennai Kálmán, az est művészeti vezetője Kovács Mária Anna, a műsorvezető Mona Dániel – áll az összegzésben.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét