Kezdőlap Egyebek A SOMOGYI KÖNYVTÁRBAN 2021. ONLINE KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK

A SOMOGYI KÖNYVTÁRBAN 2021. ONLINE KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK

327
0

A zárva tartás alatt vegyék igénybe Könyv(tár)Pont szolgáltatásunkat! Könyv(tár)Pontos kölcsönzéskor az előzetes online megrendelés után a központi könyvtár és a fiókkönyvtárak előtti átvevőponton rövid idő alatt lebonyolítható a könyvek visszaadása és átvétele.

 

Az online térben is egyre bővülő szolgáltatásokat kínál a könyvtár. Számtalan otthonról is elérhető tanulási és szabadidő eltöltési lehetőség közül válogathatnak az érdeklődők.

A magyar kultúra napja, 2021 – ONLINE
2021. január 22.

A szegedi Somogyi-könyvtár január 22-én, a magyar kultúra napján számos izgalmas, érdekes online programmal, ismeretterjesztő videóval, könyvajánlóval és játékkal várja a kultúra szerelmeseit.

Kínálatunk január 22-én kora reggeltől elérhető közösségi médiafelületünkön (Facebook) és honlapunkon, illetve a könyvtár hírlevelére feliratkozott érdeklődők e-mailben is megkapják.

Tekintse meg kínálatunkat!

Himnusz – a Csongrád-Csanád megyei könyvtárosok előadásában
1823. január 22-én véglegesítette Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, ennek emlékére 1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. A Csongrád-Csanád megyei könyvtárak összefogtak, és a megye könyvtárosai együtt, közösen szavalták el a Himnuszt, amelyet egy videóban közzéteszünk.

Mesél a múlt – a magyar kultúra napja alkalmából

A Somogyi-könyvtár régi és ritka gyűjteményének darabjait kollégáink rendszeresen bemutatják emlékkönyvtári látogatások, rendezvények alkalmával, publikációkban és tudományos ismeretterjesztő kisfilmekben. A magyar kultúra napja alkalmából kolléganőnk, Hevesi Andrea most egy rövid videóban mesél a leghíresebb magyar regényíró, Jókai Mór könyvtárunkban található kéziratáról. A Mire megvénülünk című regény kézirata kalandos utat járt be, így egy messzire került, de újból „hazatalált” magyar kuriózum sorsát, történetét tárjuk fel, ezzel is tisztelegve a magyar kultúra előtt.

Kultúranapi online kvíz

Kvízjátékunkban most néhány kuriózumot ismerhetnek meg a magyar kultúra évszázadaiból, a magyar himnusz történetéről. A helyes megfejtők között értékes nyereménykönyveket sorsolunk ki.

Irodalmi villámkvíz a magyar kultúra napja alkalmából

A kéthetente megjelenő kvíz aktuális témája: híres magyar irodalmi művek a magyar kultúra napjához kapcsolódóan. A helyes megfejtők közül kisorsoljuk azt a szerencsés nyertest, akinek jutalma egy értékes könyv lesz.

Nyitnikék – könyvajánló gyermekeknek

A magyar kultúra napján nem csupán az irodalomé a főszerep, hiszen történelmünk, múltunk megismerése, felfedezése is rendkívül fontos ahhoz, hogy jövőt építsünk. Most egy olyan történelmi könyvsorozatot ajánlunk, amely mai nyelven mutatja be múltunk fontos korszakait, pillanatait, szereplőit a fiatalok számára.

Eszperantó pillanatképek a magyar kultúra napján

A magyar kultúra napja alkalmából Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményét mutatjuk be eszperantó nyelven.

Kukucskálófüzet – kapcsolódás az Agórához

Egy magyar költő versének szavait helyeztük el a Somogyi-könyvtár főbejárati üvegfalán. Rakd megfelelő sorrendbe a szavakat, olvasd össze a betűkódokat, és megtudod, hol őrzik a vers eredeti kéziratát!

TÁRSalgó könyvajánló gyerekeknek a magyar kultúra napja alkalmából

Lehet élmény a magyar kultúra? Igen-Igen!!! Várunk egy kalandos utazásra múltból jövőbe és jelenből múltba – kortárs írók könyvein keresztül!


A koronavírus következtében kialakult veszélyhelyzet miatt a Somogyi-könyvtár Könyv(tár)Pontot működtet, melynek keretében (a zárva tartás alatt is) kölcsönözhetnek Olvasóink.

Forrás: Somogyi Könyvtár

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét