Kezdőlap Programajánló A magyar kultúra napja – Online koncertet ad az Anima Musicae Kamarazenekar

A magyar kultúra napja – Online koncertet ad az Anima Musicae Kamarazenekar

75
0

Online koncertet ad Járdányi Pál, Szervánszky Endre, Veress Sándor és Tóth Armand műveiből január 22-én, a magyar kultúra napján az Anima Musicae Kamarazenekar.

    Az online közvetítés ingyenesen érhető el az Anima Musicae Kamarazenekar közösségi oldalán – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az eredetileg 2020 őszére tervezett koncerten először Járdányi Pál első jelentős, 20 éves korában írt zenekari darabja, a Sinfonietta csendül fel, majd Szervánszky Endre Szerenádja, amely a háború utáni évek még bizakodó, lelkes légkörét idézi.

A műsorban ezután Tóth Armandnak a 2000. évi Millenniumi Zeneszerző Pályázaton díjnyertes alkotása, a Rippl-Rónai-képekre reflektáló öttételes műve  következik, amely a szerző személyes élményvilágából táplálkozik. Befejezésül Veress Sándor Négy Erdélyi tánc című műve hangzik majd el, népzenei gyökerével szinte érezhetővé téve Erdély hegyeinek levegőjét. A művek hátterébe, zenei párhuzamaiba Tóth Armand átvezetői adnak bepillantást.

A koncert online közvetítése ingyenesen elérhető január 22-én, 19 órától az Anima Musicae Kamarazenekar közösségi oldalán.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét