Kezdőlap Programajánló Új rendezésben mutatja be az Opera online a Szöktetés a szerájból című...

Új rendezésben mutatja be az Opera online a Szöktetés a szerájból című művet

102
0

Vecsei H. Miklós rendezésében és Varró Dániel új fordításában, a Kiégő Izzók videóanimációival kísérve mutatja be a Magyar Állami Operaház online Mozart Szöktetés a szerájból című művét.

 

    A járványhelyzetre való tekintettel az évadban egyszeri alkalommal megtekinthető előadás főszerepeit Miklósa Erika, Balczó Péter, Gábor Géza, Rácz Rita, Szerekován János és Wunderlich József alakítják, az Opera együtteseit Halász Péter vezényli – közölte a dalszínház szerdán az MTI-vel.

    A darab január 23-án 19 órától lesz elérhető a jegy.hu fizetős felületén.

A Szöktetés a szerájból legújabb bemutatóját Vecsei H. Miklós állítja színpadra, aki maga írta a köztes párbeszédeket, a szöveg-zene-látvány hármasára épülő különleges feldolgozásában – írták.

A produkció animált vetítésekkel kísért, modern látványvilágát a több mint 20 éves szakmai múlttal rendelkező Kiégő Izzók csapata készítette, míg a jelmezek Vecsei Kinga Réta munkái.

A fiatalos hangvételű produkcióhoz Varró Dániel készített friss fordítást, akinek A varázsfuvola 2014-es zeneakadémiai produkciója után ez a második Mozart-daljátéka.

A Szöktetés a szerájból szólista szerepeiben Miklósa Erika (Konstanze), Balczó Péter (Belmonte), Gábor Géza (Ozmin), Rácz Rita (Blonde) és Szerekován János (Pedrillo) hallhatók, míg a darab egyetlen prózai szerepét, Szelim basát Wunderlich József alakítja.

A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató Csiki Gábor) Halász Péter vezényli.

MTI/opera.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét