Kezdőlap Egyebek “Testvér lészen minden ember…” – szenteste elé

“Testvér lészen minden ember…” – szenteste elé

326
0
A Karácsonyra várakozás utolsó napja van ma… nem vitás, hogy ezt a szent napot, a magyar hagyomány szerint is együtt töltik a családok. Egy asztalhoz ülünk, eltöltjük az időt, a sokszor eltépett idő most átalakul a legértékesebb kinccsé…

A családi ebéd, vacsora, ajándékozás, az emlékezés pillanatai töltik be a teret és az időt. Itt a lényeg a meghittség, az együttlét, a JELenLÉT, az a szent kötelék, amely összetart, összekovácsol minket, amely azt a fontos, nélkülözhetetlen üzenetet hordozza, hogy csak a Szeretet révén vagyunk azok, válunk azzá, akik szeretnénk lenni. A szeretetláncot egyre csak erősíteni kell, hogy fennmaradjunk, mert így nemcsak a családunk, hanem egy nemzet is nagyobb eséllyel éli túl a vészjósló időket, amelyek olykor megsemmisíteni igyekeznek minket.
Kívánom nemcsak ma, hanem az év mindegyik napján, hogy megajándékozzuk egymást egy mosollyal, egy-egy jó szóval, egy érintéssel, egy öleléssel, és hogy a szívünk szívekhez érjenek… a lelkünkkel lelkeket emeljünk fel, abba a régióba, abba a szellemi, égi birodalomba, ahol minden szép, ahol minden olyan jó, ahol béke  és a szeretet járnak karonfogva és így, ez a szent kötelék megtart minket egymásnak földi létünkben is.

Kívánom annak a Testvéremnek is, aki valamilyen okból nem a családjával tölti ezeket a napokat, hogy megtalálja létezésének minden egyes pillanatában a Fényt, amely benne is ott van és vezeti őt egy szebb világ, egy sokkal igazabb világ felé, ahol a  fagyos szív is lángol, ahol összeölelkezik minden ember, hiszen “Testvér lészen minden ember, merre lengnek szárnyai.”
Visnyei Ferenc/Visó

Juhász Gyula: Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét