Kezdőlap Fotóművészet Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottait

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottait

90
0

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottait; a neves szakemberekből álló zsűrinek 28 ezer képből kellett kiválasztania a legjobb alkotásokat.

 

 

 

 

 

Bella László Dimenzióhíd

 

    Az idén második alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázaton ezúttal összesen 15 pályázó kapott díjat – közölte az MTI-vel hétfőn a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A szakmai zsűri döntése alapján a Természet és táj kategória első helyezettje Mészáros Márk Séta a Marson, második helyezett Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik, harmadik Potyó Imre Explózió című képe. A közönségdíjat szintén Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik című képe nyerte. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjasa Kovács Norbert Körforgás című fotója.

2020. 09. 02. TDH 5. szakasz, Miskolc – Kékestető

 

Vanik Zoltán: A Tour de Hongrie útvonalán (sorozat)

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Bella László Dimenzióhíd, a másodikat Szabó Ferenc Télitórium, a harmadikat Forster Ádám Időutazó című alkotása kapta. A közönségdíjas Balla-Schottner Bence És mégis forog a föld című sorozata lett.

A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Orbán Péter Szent reggelek című sorozata kapta.

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Vanik Zoltán A Tour de Hongrie útvonalán sorozata, a második Jenei Boldizsár A Sáfián család című sorozata, a harmadik Szilágyi Anna Európa-bajnokok című képe lett.

A közönségdíjat Tóth László Home office című sorozata nyerte.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjasa Baboss Buda Magyar család című fotója.

Baboss Buda Magyar család

A díjazott alkotásokat a pályázat hivatalos honlapján (https://fotopalyazat.magyarorszag.hu) lehet megtekinteni.

A járványügyi helyzet miatt díjátadóra idén nem kerül sor. A zsűri tagjai személyesen juttatják el a díjakat a járványügyi szabályok betartása mellett.

A szervezők célja, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével sokféle módon és sok helyen mutassák be a pályázat legjobb alkotásait.

“Szeretnénk, ha ezek a minőségi alkotások most nemcsak a hazaszeretet, hanem a járványból való kilábalás és az újrakezdés szimbólumai is lennének” – hangsúlyozza a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye.

MTI/Kiemelt kép: Mészáros Márk Séta a Marson/Nyitókép: Bella László: Dimenzióhíd

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét