Kezdőlap Sport Birkózó világkupa – Korpási arany-, Lévai ezüstérmes, Torba és Szőke döntős

Birkózó világkupa – Korpási arany-, Lévai ezüstérmes, Torba és Szőke döntős

477
0

Korpási Bálint arany-, Lévai Zoltán pedig ezüstérmet nyert vasárnap este a belgrádi birkózó egyéni világkupa-viadalon, amelyen Torba Erik és Szőke Alex egyaránt döntőbe jutott.

    A második versenynap esti programját öt kötöttfogású súlycsoport elődöntőjével kezdték, benne a 63 kilogrammban szereplő Torba és a 97 kilósok között érdekelt Szőke mérkőzésével.

A két magyar egyaránt magabiztos produkciót nyújtott, előbbi 4-1-re nyert az algériai Abdeldzserba Dzsebbari ellen, utóbbi pedig 4-0-ra verte a cseh Artur Omarovot. Hétfőn mindketten orosz riválissal küzdenek majd meg a végső győzelemért.

Ezt követően kezdődtek meg a verseny első éremcsatái, a 72 kilósok fináléjában a világ- és Európa-bajnok Korpásival, a 77 kg-os döntőben pedig az idei Eb-ezüstérmes Lévaival.

Előbbi nem vívott szép meccset az örmény Malhasz Amojannal, akciót egyik birkózó sem tudott bemutatni, az örményt viszont később intették meg, így az 1-1-es végeredmény Korpásinak kedvezett.

Lévai a lehető legnehezebb riválist kapta vasárnap este, ugyanis a kategória kétszeres olimpiai bajnoka, Roman Vlaszov várt rá, aki az első menetben megmutatta, miért számított ő a súlycsoport legjobbjának évekig. Az orosz klasszis lenti helyzetből kiemelte ellenfelét, és öt pontot érően leszaltózta, amivel el is döntötte az első hely sorsát.

A hétfői versenynapon a két döntős kötöttfogású mellett a 60 kilogrammban első meccsén vesztes Kecskeméti Krisztián is szőnyegre lép a vigaszágon, míg a nőknél Szél Anna (62 kg) lesz érdekelt.

A szerbiai verseny eredetileg világbajnokság lett volna, de mivel több ország, többek között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették át az eseményt.

MTI/hunsport.com

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét