Kezdőlap Programajánló Olimpia – 2020 – Még korábban kezdődik a nyíltvízi úszás

Olimpia – 2020 – Még korábban kezdődik a nyíltvízi úszás

127
0

Fél órával korábbra hozták a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia nyíltvízi úszóversenyeinek rajtját.

    Eredetileg is korán, reggel hétkor ugrottak volna vízbe az úszók, de a nagy meleg miatt módosították a startot, így 6.30-kor vágnak majd neki a 10 kilométeres távnak a résztvevők – az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz értesülése szerint.

A sportági szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közösen hozta meg a döntést, melynek nyomán a tervek szerint 9 óra után pár perccel véget ér a verseny. A nők augusztus 4-én, a férfiak egy nappal később úsznak az Odaiba Kikötőparknál kialakított pályán. A magyarok közül egyelőre a világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf rendelkezik kvótával.

A koronavírus-járvány előtt a várható nagy meleg volt a központi téma a tokiói játékokat illetően. A márciusban eldöntött halasztással lényegileg nem változott e tekintetben semmi, mivel a jövő évi olimpia csak egy nappal kezdődik korábban, azaz gyakorlatilag ugyanabban az időszakban lesz.

A programban már korábban módosításokat hajtottak végre a hosszú távú atlétikai számokat, a lovassportot, a hetes rögbit és a hegyi kerékpárt illetően. A maratoni versenyeket, illetve a gyalogló számokat pedig Szapporóba, Tokiótól több mint 800 kilométerre északra helyezték át.

Az olimpiát 2021-ben július 23. és augusztus 8., a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

MTI/olimpia.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét