Kezdőlap Programajánló Két nap alatt két sportkonferencia decemberben

Két nap alatt két sportkonferencia decemberben

28
0

Világklasszis sportolók és a sportszakma legjobbjai is előadnak az utanpotlassport.hu hagyományos, ezúttal azonban online és két napon át zajló konferenciáján. A december 3-án és 4-én rendezendő – a járvány következményeire és a jövő évi tokiói olimpiára fókuszáló – internetes eseményen elmondja gondolatait mások mellett Szabó Tünde, Dárdai Pál, Märcz Tamás, Wladár Sándor, Sós Csaba és Kopasz Bálint is.

    A Magyar Edzők Társasága szakmai együttműködésével szervezett két nap közül az elsőn, december 3-án a koronavírus-járvány utánpótlásra gyakorolt hatásairól beszélnek majd a résztvevők.

Szóba kerül, hogy a sportorvos szerint mire kell ügyelniük a fiataloknak a megelőzés érdekében és a felgyógyulásuk után; hogy milyen feladatokkal kell megküzdeniük a sportági szövetségeknek, a kluboknak a járvány idején; hogy miképpen kezelik a különleges helyzetet a tizenéves sportolók. A beszélgetőpartnerek között lesz Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is, aki a Hertha utánpótlás-koordinátoraként németországi tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel.

Tekintettel Tokióra – ez a második napi konferencia címe, és a szervezők szándéka szerint minden szóba kerül majd, ami már tudható, vagy sejthető bő fél évvel a jövő nyárra halasztott játékok előtt. Biztosan lesz-e olimpia, és ha lesz, milyen lesz? – erről Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója beszél, míg Märcz Tamás, a férfi vízilabdázók és Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya azt boncolgatja: miben különbözik a mostani időszak a korábbi játékokat megelőző hónapoktól, milyen gondokkal küzdenek a válogatottak szakvezetői? A klasszis sportolókat a világbajnok kajakos, Kopasz Bálint mellett az olimpiai bronzérmes öttusázó, Marosi Ádám képviseli, és szó esik majd a bizonytalan helyzet mentális következményeiről is.

A kétnapos rendezvény részletes programja és a részvétel módja: http://www.utanpotlassport.hu/konferencia-2020

MTI/https://www.utanpotlassport.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét