Kezdőlap Programajánló A Gépnarancsot viszi színpadra a Miskolci Balett

A Gépnarancsot viszi színpadra a Miskolci Balett

219
0

Az Anthony Burgess Gépnarancs című kultikus regényéből készült táncdarabot mutatja be pénteken a Miskolci Balett a Miskolci Nemzeti Színház Játékszínében.

    A regényt Magyarországon először a Miskolci Balett ülteti át táncszínpadra, a történetet művészien, de realisztikus formában dolgozzák fel, így a nézők legmélyebb érzelmeire is hatással tud lenni a mozdulatokkal elmesélt megrázó cselekmény – közölte a színház csütörtökön az MTI-vel.

A főszereplő Alexet Márton Richárd János alakítja, a koreográfiáért Dragos Dániel felel, az előadás rendezője-dramaturgja Kozma Attila, a Miskolci Balett művészeti vezetője.

“Magyarországon táncjáték formájában még nem volt látható ez az előadás és úgy gondoltuk, hogy itt lehetőségünk van elmenni az elvontabb megfogalmazás felé mind dramaturgiailag, mind pedig a koreográfiában” – idézi a közlemény a koreográfus-táncművész szavait.

“Ez egy komplex színház, ahol a helyzetekből, a díszletből, a zenéből, a szereplők egymáshoz való viszonyából össze tudja rakni a néző, hogy miről is van szó, még akkor is, ha nem feltétlenül ismeri a történetet” – hangsúlyozza Kozma Attila.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét