Kezdőlap Programajánló Dalszerzők Napja október 16 – Szerzők nélkül dalok sem lennének

Dalszerzők Napja október 16 – Szerzők nélkül dalok sem lennének

53
0

Varga Liviusz

Dalszerző podcast

 

Október 16-án ünnepeljük azokat a zeneszerzőket, dalszerzőket, akik nélkül ma Magyarországon nem születne ilyen sok jó zene. A Dalszerzők Napja alkalmából 74 könnyű- és komolyzenei szerző (köztük Müller Péter Sziámi, Palya Bea, Varga Livius, Jónás Vera, Vitáris Iván, Szentpáli Roland, Dobszay-Meskó Ilona, Zalatnay Sarolta) készített kisfilmet arról, hogyan született meg egy daluk, számukra honnan jön az ihlet, és milyen egy dalszerző élete. A kisfilmeket a https://kosziadalt.hu/ oldalon bárki megnézheti.

 

Az Artisjus videópályázatának célja az volt, hogy a zenei produkciók mögött láthatóvá váljon az alkotó és az alkotómunka: az ihlethez talán elég egyetlen pillanat, a kedvenc dalaink megírásához azonban rengeteg gyakorlás, tanulás, próbálkozás, munka szükséges. Magyarországon közel tizennégyezer zeneszerző, dalszerző és szövegíró kap jogdíjat művei után. Munkájuknak köszönhetően évente 17 ezer új dal születik.

 

Közönségszavazás

A kisfilm pályázatban részt vevő 74 szerzőből 68-an vállalták, hogy megmérettetik magukat a Dalszerzők Napjához kapcsolódó, október 16-ig tartó közönségszavazáson. A nyertes alkotót az Artisjus Egyesület félmillió forinttal jutalmazza.

Kösziadalt

Köszönöm – sokszor ennyi is elég ahhoz, hogy örömet szerezz. Te hol leszel október 16-án? Aznap te is gondolj a dalszerzőkre, hallgasd meg és köszönd meg nekik a kedvenc dalodat! Posztolj Instán vagy Facebookon, és használd a #kösziadalt hashtaget! Kis lépés neked, nagy lépés a magyar dalszerzőknek.

 

Kiemelt kép: Dobszay-Meskó Ilona

Kösziadalt

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét