Kezdőlap Zene Meghalt 80 éves korában Johnny Nash, az I Can See Clearly Now...

Meghalt 80 éves korában Johnny Nash, az I Can See Clearly Now című dal szerzője

35
0

Meghalt 80 éves korában Johnny Nash amerikai reggae énekes, dalszerző, színész, producer, az I Can See Clearly Now szerzője – írta a The Hollywood Reporter.

 

 

    Az énekes egészsége egyre romlott, természetes okok következtében hunyt el kedden szülővárosában, Houstonban – közölte fia, Johnny Nash Jr. az AP hírügynökséggel.

Gyerekként, templomi kórusban kezdett énekelni, huszonévesen már saját lemeztársasága volt. A reggae jamaicai zenei stílus kevés amerikai képviselője lett, sokat segített barátja, Bob Marley karrierjének elindításában.

Nash az elsők között ismertette meg a kis sziget zenei világát az amerikai közönséggel. A hatvanas, hetvenes években került a csúcsra, az I Can See Clearly Now című száma 1972-ben világsláger lett.

A dalban, melyet állítólag szürkehályogműtétből felépülve írt, a nehézségek legyőzéséről mesél, a “ragyogó napsütés” gospelszerű refrénjével lelkesíti a hallgatóit.

Tizenegyszer került fel valamelyik dala a Billboard 100-as listájára, legnagyobb slágere listavezető is lett, négy hétig nem talált legyőzőre.

A nyolcvanas években visszavonult houstoni birtokára, nem készített több felvételt.

MTI/Wikipédia/youtube.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét