Kezdőlap Zene Ennél jobb zongorát nem lehet készíteni!

Ennél jobb zongorát nem lehet készíteni!

339
0
S ezt nem akárki mondta, hanem Bogányi Gergely, s ráadásul nem is a saját hangszeréről: a futurisztikus kinézetű Bogányi-zongorák ugyanis már mind elkeltek, az utolsót, a tizediket a müncheni Deutsches Museumban helyezték el. Viszont az a hangszer, amiről így vélekedett, egy Yamaha. Az avatásra október 02-án kerülét sor Zalaegerszegen.Zalaegerszegen.

Gergely pedig úgy került a történetbe, hogy éppen ő játszik először a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem prémium kategóriás hangszerén.

A felsőkategóriába tartozó Yamaha zongorát a hangversenyterem korábbi, több mint 100 éves zongorája helyett sikerült beszerezni – mondta el az MTI-nek Tóth László intézményegység-vezető. A zongorán az előadó bármilyen érzelmet közvetíteni tud. A hangszer mechanikája tökéletesen működik, más hangszíne van a finom és megint más az erőteljes játéknál – hangsúlyozta a zongoraművész.     

“Ennél jobb zongorát nem lehet készíteni” – idézte fel az intézményegység-vezető Bogányi Gergely – zongorajátéka után elhangzott – kijelentését. A természetes, homogénfából, kézimunkával, Japánban gyártott hangversenyzongorát a hamburgi bemutatóteremben választották ki. A 27 millió forint értékű hangszert kedvezményes áron, mintegy 20 millió forintért vásárolták meg. (Összehasonlításként: egy Bogányi-zongora 76 millió forintba került.)

A pénteki zongoraavató koncerten Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Schumann-szólóműveket (a Gyermekjeleneteket és a C-dúr fantáziát) játszik. A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Sándor János karmester vezényletével az A-moll zongoraverseny csendül majd fel a zalaegerszegi hangversenyteremben.     

November 20-án Ránki Dezső kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész ad hangversenyt a zalai megyeszékhelyen.  

koncert.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét