Kezdőlap Film- és színházművészet Majdnem kikapott a Tenet egy 1993-as filmtől a hétvégén Észak-Amerikában

Majdnem kikapott a Tenet egy 1993-as filmtől a hétvégén Észak-Amerikában

93
0

A Hocus Pocus című 1993-as ijesztgetős film majdnem beérte Christopher Nolan Tenet című moziját a hétvégi észak-amerikai jegyárbevételi toplistán.

    A leporolt Hocus Pocusnak mindössze 2 millió dolláros (610 nillió forint) jegyárbevétele lett, ezzel megközelítette az egy hónapja futó Tenetet, amelyik 2,7 milliót hozott ezen a hétvégén az észak-amerikai piacon.

Ez volt az a hétvége, amikor a Wonder Woman 1984-et bemutatták volna, azonban sok más nagy őszi reménységhez hasonlóan a szuperhősfilm debütálását is elhalasztották, mert attól tartottak, a moziba járók a világjárvány miatt még nem állnak készen a visszatérésre a multiplexekbe – írta a The Hollywood Reporter.

A Tenet egyébként a nemzetközi piacokon átlépte a 300 millió dolláros határt a hétvégén, amikor újabb 17,2 millióért vettek rá jegyet szerte a világon, beleérte az észak-amerikai mozikat is. Mivel azonban marketingköltségek nélkül is mintegy 200 millióból készült a film, el kell érnie a 400 milliót, hogy ne legyen veszteséges.

Nem a Wonder Woman 1984 volt az egyetlen elhalasztott bemutató, csúszik a 007-es ügynök újabb epizódja, Nincs idő meghalni is.

MTI/port.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét