Kezdőlap Programajánló Szombathelyen rendezik meg hétvégén a magyar táncsport bajnokságokat

Szombathelyen rendezik meg hétvégén a magyar táncsport bajnokságokat

178
0

A hétvégén Szombathelyen rendezi meg a Magyar Táncsport Szakszövetség a sportág magyar bajnokságait, a kétnapos verseny során latin és standard táncokban több korosztályban összesen húsz kategóriában hirdetnek majd győzteseket – közölte az MTI-vel szerdán Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke.    

    Hozzátette, ezen a hétvégén a vasi megyeszékhelyen kerül majd sor a formációs táncok magyar bajnokságára is    Az idei magyar bajnokságokat eredetileg márciusban Budapesten szerették volna megrendezni  de a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt erre nem volt mód, ezért került át a bajnokság a Savaria Nemzetközi Táncversenyek ismert helyszínére Szombathelyre.

Zsámboki Marcell tájékoztatása szerint a kétnapos verseny során – melyet a szombathelyi Claudius Táncsport Egyesülettel és a LORIGO Táncsport Egyesülettel közösen szerveztek – több fordulóban harminckilenc egyesület hatszáz versenyzője lép majd a táncparkettre.

Hozzátette: a versenysorozathoz kapcsolódóan a hétvégén adják majd át a szakszövetség által odaítélt elismeréseket, nívódíjakat és életműdíjakat.

Hangsúlyozta: a versenyeket a koronavírus-járvány miatt fokozott óvintézkedések között bonyolítják le, egyszerre egy időben – versenyzőkkel, szervezőkkel és közönséggel együtt –  legfeljebb hatszáz ember tartózkodhat majd a rendezvénynek otthont adó AGORA Művelődési és Sportház épületében.

Hozzáfűzte: az épületbe való érkezés előtt kötelezően megmérik mindenki testhőmérsékletét és fokozottan ügyelnek a higiéniai előírások betartására is, illetve az egyes fordulók közötti nagyobb szünetekben a szükséges fertőtlenítéseket is elvégzik.

Horváth Soma, Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere a rendezvény sajtótájékoztatóján csütörtökön elmondta: Szombathelyen a Savaria Nemzetközi Táncversenyeknek nagy hagyománya van a társas táncoknak, ezért is támogatta a város kétmillió forinttal az idei magyar bajnokság megrendezését.

MTI/szombathelypont.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét