Kezdőlap Egyebek Már lehet regisztrálni az egyházi szervezésű önkéntes ifjúsági akcióra

Már lehet regisztrálni az egyházi szervezésű önkéntes ifjúsági akcióra

25
0

Már lehet regisztrálni a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes ifjúsági akcióra, amelyet idén október 8. és 11. között tartanak – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

    A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös, háromnapos programjának célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében.

A 13. alkalommal megszervezett programon a vállalkozó iskolai csoportok, ifjúsági közösségek maguk kereshetnek feladatokat saját környezetünkben, vállalhatnak például online korrepetálást, szociális segítségnyújtást, intézmények, játszóterek felújítását, erdőtakarítást – olvasható a közleményben.

A koronavírus-járvány miatt a szervezők azt javasolják a regisztráló csapatoknak, hogy a lehető legbiztonságosabb feladatokat válasszák.

Hozzátették: ez egyben új lehetőséget is teremt, hiszen a csapatok a segítségnyújtás egészen új típusú csatornáit fedezhetik fel.

A szervezők kiemelten kérik a pedagógusok segítségét, hogy iskoláikban minél több diák kapcsolódjon be az akcióba.

A programra október 7-ig jelentkezhetnek a csoportok a www.72ora.hu oldalon.

Kitértek arra is: a 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, illetve hogy a fiatalok megtapasztalják az önzetlen segítségnyújtás örömét.

Az akció évről évre 7-9 ezer fiatalt mozgat meg, akik országszerte több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg.

Az idei akció “Segítsünk együtt!” szlogenje arra hívja fel a figyelmet, hogy “közösen többre vagyunk képesek, és érdemes csapatot, közösséget szervezni egy jó ügyért”.

Másrészt azt üzeni, hogy a rendezvényt szervező egyházak is nyitottak az együttműködésre – tették hozzá.

MTI/https://72ora.hu/a-72-orarol/mi-is-ez

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét