Kezdőlap Képzőművészet A Tízek Alkotói Kör munkáiból nyílt kiállítás a kecskeméti könyvtárban

A Tízek Alkotói Kör munkáiból nyílt kiállítás a kecskeméti könyvtárban

117
0

Közös kiállításon mutatja be a Tízek Alkotói Kör munkáit a kecskeméti könyvtárban a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

    Mint Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója a szervezet keddi közleményében kiemelte, az alkotásokat a magas művészeti érték, a technikai pontosság, az alkotómunka felé irányuló figyelem mellett összeköti a művészeti kifejezés és befogadás öröme, ami valódi találkozásokat eredményezhet.

A MANK feladata a művészet és a művészek támogatása, egyrészt azzal, hogy segíti az alkotómunkát, másfelől azzal, hogy elősegíti gyümölcsének szélesebb körben való megismertetését – mutatott rá, hozzáfűzve: ez a feladat országos szinten aligha lenne elképzelhető partnerek segítsége nélkül.

A közlemény idézi Ramháb Máriát, a könyvtár igazgatóját is, aki hangsúlyozta: hisznek abban, hogy közösséget kell építeni a kortárs alkotók között. Az ő feladatuk az, hogy a nyilvánosság találkozzon a művekkel.

A Békés megyéből indult kör tagjai több évvel ezelőtt a Nemzeti Művelődési Intézet alkotótáborában, szabadegyetemi előadásain találkoztak. A szerveződés megszűnésével ugyan szétszéledt a társaság, 2016-ban azonban megszületett a Tízek Alkotói Kör megalakításának gondolata, alkotótáborukat pedig azóta is évente megszervezik.

Először Békésszentandráson találkoztak, majd több alkalommal jártak a szintén a MANK által működtetett Mártélyi Alkotóházban. Második éve szervezik a MANK Kecskeméti Alkotóházába a közös őszi “együtt alkotást”, amelynek köszönhetően a kedden nyílt kiállítás is megvalósult.

A tárlat szeptember 26-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

MTI/https://hiros.hu/tizek-alkoto-kor

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét