Kezdőlap Film- és színházművészet Augusztus 26-án kezdődik a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

Augusztus 26-án kezdődik a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

323
0

Augusztus 26. és 30. között rendezik meg a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivált; az idén 22. alkalommal megvalósuló nyárbúcsúztató eseményen többek között színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal várják az érdeklődőket a Klebelsberg Kultúrkúriában.

    A fesztivál programja szerint augusztus 30-ig látogatható Az év természetfotósa 2019 című fotókiállítás, amelyen válogatást mutatnak be a hazai természetfotózás legjobb alkotásaiból.

Augusztus 26-tól szeptember 13-ig Barangolások a Kárpát-medencében címmel Thaler Tamás fotókiállítása látható – olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, augusztus 26-án a Grazioso Kamaraegyüttes és Csordás Klára lép fel Hálaadó koncert a járvány utáni újrakezdésért címmel. Ugyanezen a napon látható a marosvásárhelyi Spectrum Színház előadása, Zsiga és a nők címmel, amely Móricz Zsigmond naplói és meséi alapján készült.

Augusztus 27-én is színházi produkciót láthat a közönség: Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián művéből A Pál utcaiak címmel készült előadás helyi gimnazisták fellépésével, Szalai Kriszta színművész rendezésében.

Augusztus 28-án Legyek a lábnyom! címmel érzékenyítő koncertszínházat mutatnak be Szabó Balázs zenéjével, továbbá Gyökereink-virágaink – Versek, dalok Trianon emlékezetére címmel, a Kaláka együttes, valamint Oberfrank Pál és Tarpai Viktória színművész fellépésével látható produkció.

Augusztus 29-én, szombaton a gyerekek számára horgászversenyt szerveznek és megnyílik a Mesekert, ahol játszóházak, próbatételek, feladványok várják a gyerekeket. Ogaljo csodaszarva címmel a Rozsnyói meseszínház mutatja be produkcióját, majd Együtt! címmel Micsik Béla (Vajdaság), Bella Péter (Magyarország), Kováts Marcell (Felvidék) és Bíró Julcsi (Erdély) közös koncertje hallható. Fellép többek között az Eszter-lánc mesezenekar és a Kócos Artista Társulat, továbbá solymászbemutatót is tartanak szombaton. Este a Társasjáték New Yorkban című darab látható a kecskeméti Katona József Színház előadásában.

Az előadás után a Csillagok titkai címmel szerveznek programot.

Augusztus 30-án, vasárnap Játsszunk együtt! címmel Halász Judit ad koncertet, majd Az okos lány című darabot adja elő a Ládafia Bábszínház. A programban szerepel Habók János bűvész műsora, Vitéz László és Vas Juliska címmel Fabók Mancsi Bábszínháza mutatkozik be, továbbá a Fricska Táncegyüttes műsora és gólyalábas bemutató is látható.

Vigyázzunk Budára! címmel jótékonysági koncertet rendeznek, Presser Gábor és barátai fellépésével.

MTI/ Kiemelt kép: fesztivalportal.hu/ Nyitókép: kulturkuria.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét